Zafer Bayramı kurtuluşumuzun simgesidir!

Karacabey CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, 30 Ağustos Bayramı’nın 1922’de emperyalizme başkaldıran Türk ulusunun büyük zaferi olduğunu dile getirdi.

Kurtuluş Savaşı’nı Türk ulusunun ‘ateşle imtihan’ olarak değerlendiren Avil, “Bu savaş, tam bağımsızlık için can pahasına girişilen kutsal bir isyandır” dedi.

Emperyalist sömürgeye karşı Anadolu bozkırlarında dünyadaki ilk başkaldırının şekillendiğine dikkat çeken Avil, “26-30 Ağustos 1922 arasındaki Büyük Taarruz, emperyalistleri şaşkınlığa, mazlum dünya halklarını da sevince boğmuştur.

Yüce Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen ‘halk imecesi’ olan Kurtuluş Savaşı sonunda ülkemiz bağımsızlığına kavuşur. Büyük Taarruz, yalnız Anadolu’ya değil, tarihe de yön verir. Mazlum uluslara zincirlerini kırmanın yollarını gösterir.

30 Ağustos Kurtuluşumuzun en önemli simgesidir. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyetinin temeline ilk harcın atıldığı gündür.

Büyük Taarruzun 90.yıl dönümünde başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, kendilerine özgürlük ve bağımsızlık idealine adayanları Cumhuriyete emeği geçenleri saygıyla anıyorum.

Gerekirse Türk Ulusuna 30 Ağustosların tekrar yaşatmaya hazır Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarını saygıyla selamlıyorum. Karacabey halkının 30 Ağustos Zafer bayramını en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.