Zafer Bayramı buruk kutlandı!

Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zaferi, 92. yıldönümünde coşkudan uzak kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile sona erdi. Program, 15 dakika bile sürmedi.
Cumhuriyet Alanı’ndaki törene, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri personel ile siyasiler katıldı.
Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aytek Demir’in sunumunu yaptığı törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Hayati Sarı’nın günün önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında, Kurtuluş Savaşı’nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan bir kahramanlık destanı olduğuna vurgu yapan Üsteğmen Hayati Sarı, “Harpler yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Meydan muharebeleri, milletlerin bütün varlığı ilim ve fen alanındaki yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, ilkeleriyle kısacası bütün maddi ve manevi, kudret ve faziletleriyle çarpıştığı bir imtihan alanıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kusursuz stratejisi, ulusumuzun ve ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi, bayrağımızın özgürce dalgalandığı, yurdumuzda tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmış, aynı zamanda yeni Türk Devleti’nin sönmeyecek bir güneş gibi doğduğunu simgelemiştir. 30 Ağustos Zaferi’ni bize armağan eden kahramanlar, korkusuzluğun ve yurtseverliğin bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle, ulusça başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıralarının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
Üsteğmen Hayati Sarı’nın konuşmasının ardından program, Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile sona erdi.
“Tarihe saygısızlık yapılıyor!”
Önceki yıllarda ilgiyle izlenen kutlama etkinliklerin programda yer almaması, vatandaşlar tarafından bu yıl da eleştirildi.
Kutlama heyecanının her yıl giderek kaybolmasından yakınan vatandaşlar, tarihe saygısızlık yapıldığını ifade etti. Milli Bayramların her geçen yıl içinin boşaltıldığına değinen vatandaşlar, kutlama etkinliklerinin yasaklanmasını bir kez daha sert bir dille eleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.