Zafer Bayramı buruk geçti

Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı programı, Ulu Önder Atatürk'ün huzuruna çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve hemen ardından Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile sona erdi. Törende ayrıca CHP, MHP ve DSP ilçe yöneticileri, Atatürk Anıtı’na kafanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundu ve sönük geçen 30 Ağustos’a tepki gösterdi.

Törene Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, daire amirleri, askeri personel ile siyasiler katıldı. Törende AKP ilçe yöneticileri ile CHP, MHP ve SP ilçe yöneticilerinin ayrı yerde durmaları da dikkat çekti.

Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Yakup Özden'in sunumunu yaptığı törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Kaymakam Yurtseven göreve başladı!

Karacabey’in yeni Kaymakamı Ahmet Yurtseven dün 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte görevine başladı.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törene katılan ve ardından makamında tebrikleri kabul eden Kaymakam Ahmet Yurtseven, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Kaymakam Yurtseven açıklamasında şunları söyledi; “Tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin ve kahraman ordusunun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği mücadele ile, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, 30 Ağustos Zaferinin doksanıncı yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizin şanlı tarihindeki eşsiz kahramanlık ve yurtseverlik anıtlarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği olağanüstü cesaret ve fedakârlık bütün dünyaya örnek olabilecek niteliktedir. Bu topraklar üzerinde sonsuza kadar Türk bayrağının dalgalanacağını bütün dünyaya ispatlayan milletimiz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sadece düşmanı mağlup etmemiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerini atmıştır. 30 Ağustos; milletimizin şanlı tarihindeki eşsiz kahramanlık anıtlarından birinin yıldönümünü yaşadığımız gün olmasının yanında, etrafında tarih boyunca savaşların eksik olmadığı stratejik bir coğrafyada, üzerinde huzur, güven ve barış içinde yaşadığımız ülkemiz topraklarının, hangi şartlar altında, hangi bedeller ödenerek kazanıldığının, millet olarak yeniden hatırlanması gereken bir gündür.

Bu zafer; modern bir ülke ve çağdaş bir millet olarak, tüm insanlığın benimsediği ortak değerleri paylaşan “yurtta barış dünyada barış” sözünü şiar edinmiş, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolun başlangıcıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramını, milletçe mutluluk ve coşkuyla karşılarken, şanlı zaferi bize yaşatan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.