Zabıtadan şikayetçiyim

 

22 Haziran’da Çaltılıbük Köyü’nden Mustafakemalpaşa’ya hareket eden Murat Aydın’ın babası Turan Aydın’ı Trafik ve Belediye Zabıta ekipleri Ziraat Bankası önünde denetim amacıyla durdurunca tartışma çıktı.

Doğuştan özürlü Murat Aydın, araçla ilgili tüm evrakların kusursuz olduğunu, D4 belgeli tarifesiz grup taşımacılığı yapan babasına karşı kasıtlı davranıldığını söyledi. Murat Aydın, “Belediye Zabıta ekipleri bir şekilde aracımızı engellemeye çalışmaktadır. Babam Turan Aydın Ziraat Bankası önünde durdurulduğunda bende oradaydım. Zabıta ekipleri ile yaşadığımız tartışma görüntülerini telefonumun videosuna kayıtladım. Bu esnada Belediye Zabıta ekiplerinden biri şahsıma hakaret ve küfür savurdu.

Özürlülüğümü kastederek, ‘Allah senin belanı vermiş zaten’ dedi. Bu yetmiyormuş gibi bir de yumruk attı. Yere düşmek üzereyken trafik ekipleri yardımcı oldu. Sırt üstü düşmekten kurtuldum. Daha sonra aynı Zabıta Babamı da darp etmeye kalktı. Trafik ekipleri araya girerek duruma engel oldu. Kayda aldığım görüntülerle birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Ben doğuştan yürüme özürlüyüm. Zaten zor yürüyorum. Belediye Zabıtasının özürlülere yardımcı olması gerekirken, darp etmeye çalışması çok düşündürücüdür. Konunun takipçisi olacağım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.