Zabıta’da 8 ayda 10 bin lira birikti

 
 
Mustafakemalpaşa Zabıta Müdürlüğü’nde tüm ülkeye örnek olacak bir duyarlılık sergilendi. Son 8 ayda Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen kayıp para miktarının yaklaşık 10 bin lira olduğu bildirildi.
Zabıta Müdürlüğü kayıtlarına göre, son 8 ay içerisinde çeşitli miktarlarda toplamda 10 bin TL kayıp para teslim edildi. Bu paraların 7 bin TL’si sahiplerine teslim edilirken geri kalan kısmı ise sahiplerini bekliyor.
Belediye hoparlörü aracılığı ile kayıp para ilanı duyurularak para kaybeden şahısları Zabıta Müdürlüğüne çağıran ekipler, paranın miktarı ve bulunduğu yer ile ilgili gereken tespiti yaparak gelen kişinin paranın gerçek sahibi olduğunu doğruladıktan sonra parayı sahibine teslim ediyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Şadan Çukran, “İlçe halkımız bu gibi konularda çok daha duyarlı. Toplamda bu 10 bin TL, sadece küçük miktarların toplamı değil bir seferde 850 TL, 780 TL gibi yekün kayıp para bulup getiren vatandaşlar da var. Ayrıca bahsettiğimiz yalnızca nakit para kısmı, bunun yanında çok sayıda ziynet eşyası, cep telefonları ve değerli evraklar da mevcut.  Ben bu konuda duyarlılık gösteren ilçe halkımıza teşekkür ediyorum. Elbette ülkemizin birçok yerinde bu duyarlılığı gösterecek çok insan vardır. Ancak bir araştırma yapılsa ilçe olarak bu konuda ilk sıralarda yer alırız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.