Yüncü’den Karacabeyliler Derneği adına sergi

Görkemli açılışa 22. dönem Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Kalp Damar Cerrahı Doçent Doktor Şenol Yavuz, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfü Taşçı, Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Başkanı Ümran Topsakal, Kent Konseyi yetkilileri, Karacabeyliler Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Hatice Temel, Spor Kolu Başkanı Erdinç Derya, dernek yöneticileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Sanat eserinin ortaya çıkmasında hayal gücü kabiliyeti kadar tabiatta var olan sanatların da tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Ressam Gülhan Yüncü, ömrünün sonuna kadar sanatla uğraşmaya kararlı olduğunu belirtti.
Yüncü, Bursa Karacabeyliler Derneği üyelerine, kent konseyi ressamlar çalışma grubuna, Dağkadı Köyü halkına ve katılımlarıyla onurlandıran sanatseverlere teşekkür etti.
Eserlerini titiz çalışmalar sonucu oluşturduğunu belirten Yüncü, “Ben doğa ressamıyım, gün doğmadan kalkarım. Işığın önemini bildiğim için boşa harcamam. Geceler uzun gelir bana. Tatillerden hoşlanmam. Sürekli ve yoğun çalışarak sanatla iç içe yaşarım. Doğanın ve yaşanan güzelliklerin temsilcisi olarak kendimi görüyorum.
Güzelliklerin zengin kültür ve geleneklerini durmadan her gün bir başka coşkuyla yaşamayı bilirim. Tablolarımda Anadolu’nun güzel kesimlerinden esintiler, başı dumanlı dağlar, şırıl şırıl akan dereler, büyük heybetiyle yüksekten akan şelale, mis kokulu güller vardır. Adeta çevreye burcu burcu gül kokusu saçar, yere dökülmüş son bahar yapraklarımı sıralarken tuvalime anlımdaki teri silmeye düşünmem. Ay çiçeklerin arasında gölgeyi aramaya zamanımı vardır. Tuvalimin üzerine kırmızı, sarı, mor, yeşil lekelerin düştüğünü görür gibiyim. Var olmaktan yanayım, yok etmekten değil. Felsefemde bolluk var, üretim var. Düşünmektir benim tek ilkemdir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.