Yöresel tatlar görücüye çıktı

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Yöresel Yemek Yarışması’ dün yapıldı.
Yeni Belediye İş Hanı’nın da yapılan yarışmaya 12 kişi yaptığı birbirinden güzel 19 yemekle katıldı. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan HEM Müdürü İbrahim Çalı, “Karacabey mutfağının tanıtılması için ilk kez yöreye ait yemek yarışması düzenledik. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Yarışmada 3 çeşit çorba, 4 çeşit yemek, 7 çeşit börek ve 3 çeşit tatlı ile 12 kişi katıldı. İlkini yaptığımız yöresel yemek yarışmasını geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’da, yöre yemeklerinin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirtti. Balaban, “Bütün kurumların desteğiyle Karacabey’in atalarından gelen yemek kültürü geleceğe taşınır. Bu yarışmanın gerçek amacı yöre yemeklerinin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Katkılarından dolayı, Belediye’ye, Trakya Birliğe, Halk Eğitimi Merkezi’ne ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ardından yemek yarışmasına katılanlara, Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Yerel Gündem 21 Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren ile Karacabey Trakya Birlik Fabrikası Pazarlama Şefi Çağlar Bingöl tarafından “Katılım Belgesi” verildi. Yarışmanın ilk olması nedeniyle derecelendirme yapılmadı. Sponsorluğunu Trakya Birlik’in üstlendiği yarışmada katılımcılara yemeklik bitkisel yağ hediye edildi.
Halk Eğitimi Merkezi’nin yöresel tatları ortaya çıkarmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği yarışmaya , Seray Önen, Fatma Samar, Huriye Aydın, Semiha Eskikart, Selcan Biltekin, Şemsi Adanır, Emine Yıldıztepe, Aysun Şen, Cengiz Özkan, Zülbiye Çakır, Emine M. Aydemir, Meral Yenialacalı ve Hilal Sevinç katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.