Yönetmeyi bilmiyorsunuz!

MHP’den Başkan Ergün Koç’a yaylım ateşi:
Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Doğruoğlu, İbrahim Akbay, İlçe Başkan Vekili Kani Bereket ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Elvan Oduncu, Halit Bakkal, Birol Şahin ve Hakkı Zenginer, Belediye Başkanı Ergün Koç’un kendilerine yönelik yaptığı açıklamaları ‘Mesnetsiz’ olarak nitelendirdi.
            Başkan Koç ile MHP’liler arasında başlayan, “İSO 9001 Kalite Belgesi” tartışmaları tüm hızıyla sürüyor. Konuyla ilgili basına da yansıyan tartışmalara bu kez MHP’lilerden yanıt geldi.
            Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu önderliğinde yapılan açıklamada, Koç’un gerçekçi projeleri halkına ve meclisine sunması istendi. Kendisini ‘Kaliteli-Kalite Belgeli Teknik Mühendis Dedektifi’ olarak nitelendiren MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Karacabey’in çıkarlarını sonuna kadar koruyacağını söyledi.
            Doğruoğlu, “Bizleri anlamakta güçlük çektiğini söyleyen Sayın Başkan Ergün Koç, MHP’li meclis üyeleri gibi bilgili, tecrübeli ve eğitimli bir ekiple çalışmıyor. Bu nedenle bizi anlamakta güçlük çekmesi çok normaldir. Bizi anlayabilmeniz belli bir kalite seviyesine ulaşabilmeniz için sizleri eğitip bilgilendireceğiz. Ancak bu şekilde aynı frekansta buluşabilelim.
Kaliteli bir yönetim sergileyin!
Kalite sisteminde çıkar karesi değil, ‘Kalite Üçgeni’ vardır. Bunlar ise kalite, maliyet ve süredir. Sizin şahsıma yaptığınız 2 soruyu içtenlikle belgeleriyle yanıtlayacağım. Sizden ricam, Karacabey’in geleceği için Belediye’deki personelimize ve daire amirlerimize sahip çıkmanızdır. Onların darp edilmesine izin vermeyin. Yerlerini değiştirip mutsuz ve huzursuz etmeyin.
            ‘Kaliteli’ bir yönetim sergileyin. Belediye’deki ‘Mali’ işlere sahip çıkın. Önce esnafın alacaklarını ödeyin. Gelelim üçgenin üçüncü parçası olan ‘Süre’ye. Atalarımız ne güzel söylemiş; ‘Vakit nakittir’ diye. Karacabey Belediyesi’nin ‘Örnek’ bir yapıya kavuşacaksa zaman yönetimini ve iş planlamasını yapmayı öğrenmenizi tavsiye ediyorum.  İş planlamasını MHP ve muhalefet partilerin meclis üyeleri sizden istiyoruz. Çünkü kalite sisteminin temeli, iş planlamasıdır.
100 günün hesabını verdiniz mi?
            29 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 4 ay geçti. Geçen 100 günün hesabını Karacabey halkına verdiniz mi? Bu yıl ne gibi işleri hangi zaman diliminde, hangi paralarla yapacağınızın planlamasını, yapılan işlerini ne kadarının gerçekleştiğini, öngörülen sürede gerçekleşmeyen işlerin nedenlerini, gelir-gider durumunu Karacabey halkına ve meclis üyelerine bir rapor halinde açıklamalıydınız.
            MHP ve diğer muhalefet partili arkadaşlarımın, her meclis toplantısında bir planlama isteğimize karşın hala somut ve yazılı belgeler alamadık” dedi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç’un Belediye’de olup biteni bildiği gibi, AK Parti ilçe yönetiminin de Başkan Koç’un ne yapmak istediğini kestiremediğini ileri süren MHP Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, “Bana 2 soru sordunuz. Bende şimdi bunlara yanıt veriyorum. İlk olarak 29 Mart seçimlerinden önce AKP ve CHP’li ilçe yöneticilerinden teklifler aldım. Sayın Koç, siz o zamanlar DP’nin Belediye Başkanıydınız. Karacabey halkı şunu çok iyi biliyor ki, sizin AKP’ye gelmeniz ile ilçe yönetiminde kargaşa ve aday listelerindeki karmaşaların başlaması ile aday olmayacağımı gösteren ‘İhbarname’yi yazılı ve elden ilçe yöneticilerine noter kanalıyla gönderdim. Daha sonra da, meclis üyesi olmakla gurur duyduğum MHP’den aday adayı oldum.
Bana yalvardınız!
            Siz değimliydiniz aday listelerinin verileceği Pazar sabahı telefonla beni arayan ve ‘Dostum çok yorgunum. Sana ihtiyacım var, görüşelim. İstersen seni listenin birinci sırasını, istersen kontejanın ilk sırasını seni yazacağım’ diye ikna etmek için yalvaran. Bende size başka bir partiyle anlaştığımı artık görüşmek istemediğimi ismim ve resimlerimim kullanılmaması için partiye ihbarname gönderdiğimi söylememe karşın böyle bir soruyu Karacabey halkını yanıltmak için mi soruyorsunuz. Pes doğrusu.
             Yanıtlamamı istediğiniz diğer soruya gelince; Bir mühendis olarak geometrik şekil ve tasarımı iyi bilirim. Tabii ki, 25 yıllık iş yaşamımda tecrübem ile yöneticiliği, ekip departman ve fabrika yönetmeyi de iyi bilirim. Sayın Koç size soruyorum; Belediyemiz personeli (aynı zamanda meclis üyesi olarak benimde personelim olan) Yazı İşleri Müdürümüz Talih Düzgören’ne sahip çıktınız mı? Meclis toplantılarında ‘Burası bakkal dükkanı değil’ dediğiniz Karacabey Belediyesi’ni böyle mi yönetiyorsunuz?
Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören’e sahip çıktınız mı?
            Personelim olan Yazı İşleri Müdürümü, Belediye içerisine elini kolunu sallaya sallaya giren ve darp eden akrabanız için yasal işlem yaptınız mı? Varsa bu belgeyi Karacabey basınına ve halkına sunmanızı istiyoruz. Eğer yasal işlem başlatmadıysanız, sizi görevinizi yapmaya davet ediyorum. Unutmayın ki yöneticilik, çalıştırdığınız personeli korumak ve bundan sonra oluşabilecek olaylar için tedbir almaktır.
            Sayın Koç, sizi 35 yıllık memuriyet hayatınızdan dolayı kutluyorum. Nerede kaldığınızı sormuşsunuz? Hatırlamanız için yerel gazetelerimize bakmanızı öneririm. Geçen yıla kadar DP’nin Karacabey Belediye Başkanıydınız. Bu süre zarfında, AKP İlçe yöneticilerine ve Milletvekili Ali Koyuncu’ya söylemedik laf bırakmadığınızı, şimdi ise kolkola dolaştığınızı ve eleştirdiğiniz AKP içerisinde olduğunuzu hatırlatırım. Ya seneye neredesiniz?
Allah yardımcınız olsun!
            Hz. Mevlana’nın ‘Laf’ ile ilgili güzel sözüne bir bakın. Biz MHP Belediye Meclis üyeleriyiz. Daha yeni başlıyoruz. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.
            MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, son olarak Başkan Ergün Koç’un yanıtlamasını istediği 3 soruyu ise şu şekilde sıraladı;
1-Tahıl dükkanlarının yıkılacağını söylüyorsunuz. Peki ama kaldırımları neden yenilemeye çalışıyorsunuz? Kaldırımları hangi firma yıkıyor? Yolun iki tarafı da kaldırım olmasına karşın, neden yalnızca bir tarafı kırılıyor?
2-Halı Saha yıkımında karşılıklı yazışarak tozu dumana kattıktan sonra, Başpınar’a ne sözü verdiniz ki davasından vazgeçmesini sağladınız?
3-Anakara rüzgarı her estiğinde Belediye içerisinde darp, kavga mı olacak? Bunu önlemek için nasıl bir yönetim sergileyeceksiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.