YİNE KANDIRILIYORLAR; EY HALKIM!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Aldanmak gaflettir. Hususiyeten aldandığını beyan etmek, apaçık itimadı yitirmektir, ahmaklıktır. Samimiyet ile ahmaklık münasebetini birbirinden ayıran yegâne unsur ise, haysiyettir. Haysiyeti olmayan, yanılmaya, aldanmaya ve aldatmaya ilelebet mecbur kalacaktır. ”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
09.11.1933 İZMİR
…………
Cumhurbaşkanlığında yapılan “Devlet adabı” ve “Devlet Adamlığı” ile uyuşmayan 3 saat 15 dakikalık görüşme sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sessizliğe büründü. “Erdağ, ecdat” diye dillerine doladıkları Osmanlı İmparatorluğunda bile padişah, yabancı ülke elçileri ile görüşürken Vaka-ı Nüvisler (Tarih Yazıcılar) bulunurdu. (Ki ecdat diyebilmek için Ulus olmak gerekir. Osmanlı bir habedandır). 3 saat 15 dakikalık 3 kişilik görüşme sonrası ilk açıklamalar Tillersson’dan geldi; “Münbiç konusunda anlaştık”. Oluşturulan komisyonlar aracılığıyla görüşmelerde ayrıntılar konuşulacakmış. Gizli görüşmenin ardından ikinci bomba patladı. Halk Sağlığımızın düşmanlarından NBŞ için Cargill Ocak ayında Akp hükümetine bir rapor vermişti. Özü şuydu; “Türkiye Şeker İşletmeleri devlete yüktür, satılmalıdır”. Alelacele 14 Şeker Fabrikası satışa çıkarıldı. Akp bir taşla iki kuş vuracaktı. Hem Abd’nin “Şeker Fabrikalarını kapatın ” talimatı yerine gelecek. Hem paha biçilemez fabrika arazileri 3-30’A imara açılıp yeni rant sağlanacak. Üretime sunulması gereken arazilere “ot dikilecek” pardon Avm gibi yapılar dikilip gelecek kuşakların yemesi için yetiştirilecekti!
Şubat ayında Abd Kongresine bir rapor geldi, tabii ki kabul edildi. Pkk-pyd-ypg gibi örgütlere maddi yardım arttırılacaktı. Dışişleri Bakanı ve hükümetin ya bundan haberi yok.ya da var…Varsa bu daha vahim. Akp’nin Türkiye Cumhuriyetinin hükümeti olmadığı, olamayacağının belgeli kanıtıdır, bu yasa. Çavuşoğlu “pkk-pyd Münbiç’ten çekilecek, güvenliği Türk ve Abd askerleri sağlayacak ” dedi. Peki Abd ile aynı yatağa girilir mi?
Abd’ nin amacı Suriye’de kalıcı olmak, Bağımsız bir devlet olan Suriye’nin bir bölgesini işgale devam etmek. Irak ve Suriye’deki pkk-pyd-ypg ve dinci örgütleri bölge ülkelerine karşı kullanmak. Pentagon yani Abd Savunma Bakanlığı 2018-19 bütçesinde “maaşlı terörist ” sayısını 10 binden 65 bine çıkarmayı hedefliyor. Abd resmi kayıtlarına göre, pyd’nin silahlı teröristlerine ayda 200 ila 400 dolar aylık ödeniyor. (Bu TÜRK-Amerikan savaşı değilde nedir, diye soruyorum sizlere ). Suriye’de şu an pyd’ye bağlı ve Abd’nin desteklediği diğer silahlı gruplara mensup 10 bin terörist aylığa bağlanmış durumdadır. Bu rakamın 2019 yılında 65 bine çıkarılması öngörülüyor. Abd Savunma Bakanlığının henüz 2018 Şubat ayında kongreye sunduğu rapor, ppk-pyd ile işbirliğinin ayrıntılarını gözler önüne seriyor. Rapor “Irak ve Suriye’de Işid’le mücadele ” başlığı taşıyor! Savunma Bakanlığı pyd-pkk-ypg yerine “Yerleşik Suriye Muhalefeti ” kavramını kullanıyor! Ancak bölgenin “Işid’le mücadele eden” ve “bölgeleri kurtaran güçler” ifadesiyle sözde “Sünni yobaz güçlerle pyd’yi kastettiği ” biliniyor.
Abd Savunma Bakanlığı 30 bin kişilik kuvvetin Doğu Suriye’de Orta Fırat bölgesinde Işid’le çatışma halinde olacağını, 35 bin kişinin ise “kurtarılmış bölgelerde İç Güvenlik Gücü oluşturacağını” öngörüyor. “İç Güvenlik Gücü” ile nüfus arasındaki oranı da hesaplamış;1000 sivile 20 güvenlik gücü. 2019 bütçesinden toplam 300 milyon dolar talep edilmiş. Bunun 162 milyon doları “silah donanımı” için.60,6 milyon dolar olan ortak güçler için verilen miktar 101,5 milyon dolara yükselmiş. Aylıklar için 30 milyon iken, hava desteği için 7 milyon :operasyon desteği, sağlık sigortası, gazilik ve benzeri için 64,5 milyon dolar öngörülmüş. Daha önce Barzani’ye verilen yıllık 365 milyon dolar aylık ve destek bu raporda yer almamış!
Sözün özü… Akp’li Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu hayal yayıyor! Biz Çavuşoğlu’na mı inanacağız, yoksa Abd’nin yayınladığı resmi bütçeye mi?…
KANDIRILIYORLAR YİNE; EY HALKIM…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.