Yılmaz, “NATO üsleri kapatılmalıdır”

Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Tahsin Yılmaz, yaptığı yazılı basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişiminin “halk darbesi” ile etkisiz hale getirildiğini, Türk milletinin çok ciddi bir felaketin eşiğinden döndüğünü dile getirdi. Yılmaz, “Ülkemiz ve milletimiz için artık bu çağda mümkün olmayacağını düşündüğümüz bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık” dedi. Yılmaz, bu kalkışmanın hedefinin Türkiye’nin de Irak gibi, Suriye gibi, Libya gibi kardeşin kardeşi vurduğu bir kaos ortamına, iç savaşa sürüklenmesi olduğu görüşünü ifade etti.
Darbe girişiminin Türkiye’de iç savaşa neden olma amacını taşıdığını vurgulayan Yılmaz, “15 Temmuz gecesi yaşanan felaketten, bu büyük şerden bir hayır da doğmuştur. Bu hayır, söz konusu vatan olduğunda tek vücut olduğumuzun bir kez daha hatırlanmasıdır. İhanet çetelerine içindeki iman gücüyle diz çöktüren milletimizin büyük başarısıdır. Bu hayır, vatan sevgisinin milletimiz için ne anlama geldiğinin canı ve kanı pahasına bir kez daha ispatlanmasıdır.” dedi.
Müttefik ilan edilen ülkelerin hem darbe girişimi gecesinde hem de sonrasında itimatsız tutumlar içerisinde olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemizin emperyalist güçler tarafından türlü oyunlarla kontrol edilmeye, bölünmeye çalışılıyor olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bazı dostlukları sorgulamanın zamanı geldi. Hangi dostlukların mı? Darbenin başarılı olmasını adeta pusuda bekleyen ABD’nin, Avrupa Birliği’nin, İsrail’in, İngiltere’nin ve NATO’nun sözde dostluklarıdır. Bunlar ile birlikte yürünülecek bir yol yoktur. NATO üsleri ülkemizin dört bir yanına konuşlanmıştır ve adeta Ortadoğu’yu işgal planlarının merkezi gibi çalışmaktadır. Bu üsler kapatılmalıdır. Eline geçen her fırsatta Türkiye’yi birliğe almamakla küstahça tehdit eden ve değerlerimize büyük zarar veren Avrupa Birliği ile ilgili tüm hedeflerimiz rafa kaldırılmalı ve AB Bakanlığı lağvedilmelidir. Dış politikada D-8 oluşumu, Şangay 5’lisi gibi alternatif dengeler geliştirilmelidir. İslam Birliği’nin, İslam Birleşmiş Milletleri’nin, İslam Barış Gücü’nün kurulması yönünde adımlar atılarak batıla karşı güç oluşturulmalıdır.”
“İçimizdeki piyonlarıyla darbede parmağı olan ABD ile stratejik ortaklık bitirilmelidir” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Çünkü ABD, Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da oynanan dehşetli senaryolarını ülkemizde de uygulamak istemektedir. Darbe gecesi kurşunlara yürüyen, tank paletlerinin altına yatan, bombalarla parçalanarak şehit olanlara ve vatan sevgisini tüm dünyaya mertçe ispatlayan milletimize vefa borcumuzu ödemek adına İslam Birliği’nin, İslam Birleşmiş Milletleri’nin, İslam Barış Gücü’nün kurulması yönünde adımlar atılarak batıla karşı güç oluşturulmalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.