Karacabey Ertuğrul Gazi İmam-Hatip Ortaokulu kayıtları başladı

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu A Bloğu’nun Ertuğrul Gazi İmam-Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesine karşın velilerin verdikleri mücadelede kazanan Milli Eğitim oldu.
Mayıs 2016’dan itibaren Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu velileri eylem ve protestolarla Milli Eğitim tarafından okullarının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine isyan etmişti. Okul Aile Birliği 30/05/2016 tarihli iddia ve taleplerini içeren dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunmuşlardı. İl Milli Eğitim’in incelemeleri sonucunda, “Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu A Bloğu’nun 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren planlandığı gibi Karacabey Ertuğrul Gazi İmam-Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmesine karar verilmiştir” kararı çıktı. Dün itibariyle Karacabey Ertuğrul Gazi İmam-Hatip Ortaokulu kayıtlarının başladığı duyuruldu.
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yer alan açıklamada, “İlçemiz Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun A Bloğunda Karacabey Ertuğrul Gazi İmam-Hatip Ortaokulu açılmış olup, 5.sınıf kayıtları başlamıştır.
2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren ilçemizde 2 bloktan oluşan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulunun daha önce de eski adıyla Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan A Bloğu İmam Hatip Orta Okulu olarak planlanmıştı.
Ancak itirazlar olması üzerine konu ile ilgili olarak Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Okul Aile Birliğinin 30/05/2016 tarihli iddia ve taleplerini içeren dilekçesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanlığınca incelenmiştir. İnceleme sonucunda ilçemiz Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu A Bloğu’nun 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren planlandığı gibi Karacabey Ertuğrul Gazi İmam-Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.