Yıldırım’dan garanti

 
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, geçtiğimiz günlerde Sivil Toplum Örgütleriyle yaptığı toplantı sonrası, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan randevu istedi.
Yöneticiler, 17 Eylül 2011 Cumartesi günü Yalova Altınova’da bir açılış törenine katılan Binali Yıldırım’dan olumlu yanıt aldı.
Görüşmede otoban güzergahının değişmesiyle meydana gelebilecek olumsuzluklardan bahseden Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri özellikle, güzergahın kuzeye alınması durumunda sulanabilen verimli tarım alanlarından geçtiğini kaydetti.
Bu şekilde yolun uzayacağını Bakan’a ileten MSTO, RAMSAR kapsamındaki alanın, kuzeyden geçildiğinde daha uzun olduğunu, güneyden biraz daha açıktan geçtiği takdirde hem yolun hem de RAMSAR kapsamındaki alanın kısalacağını ve bütün planlamasını bu otobana göre yapan Mustafakemalpaşa ilçesiyle ilgili kaygılarını aktardı.
Binali Yıldırım, oda yöneticilerinin uyarılarını dikkate alacaklarını, otobanın coğrafi şartlara göre en kestirme yoldan gitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bakan Yıldırım, konunun uzman ekiplerce incelendikten sonra yeniden bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulayarak; Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini Ankara’ya davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.