YG-21 rekor rakamlara ulaştı

 

Mustafakemalpaşa Belediyesine bağlı Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yaptığı yardım ve kampanyalarla Türkiye genelinde rekor rakamlara ulaştı.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Nuray Laçiner önderliğinde yürütülen yardım ve kampanyalarla adından sıkça söz ettiriyor.  Özellikle “Sen istersen ayaklanırım” adı altında başlatılan plastik kapak kampanyasında

Türkiye genelinde hiçbir kurum ve kuruluşun ulaşamadığı sayılara ulaşmayı

başardı.

Elde edilen başarının rakamlarını anlatan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, “Kampanya kapsamında kısa sürede 7 ton kapak toplamayı başardık. Karşılığında da 57 tekerlekli sandalye alarak 53’ünü ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Aynı zamanda veren el ile alan el arasında gizli bir köprü kurduk. 973 hayırseverden topladığımız toplam 35.891 adet giyim eşyasının 34.321’ini ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. 184 hayırseverden toplanan 949 adet ev

eşyasının 853 adedini yine ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim ettik” dedi.

Sosyal sorumluluk projelerinde sadece Mustafakemalpaşa’da

değil çevre ilçelere de lokomotif olduklarını dile getiren Laçiner, “Devlet yardımlarından haberdar olmayan vatandaşlarımızı uyararak, yardım almalarını sağladık. Bunun yanında evrak trafiği konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara büyük ölçüde yardım ettik. Fakir, engelli ve bakım  maaşı, çocuk yardımları gibi konulardan faydalanabilme yollarında bürokrasi sorunu yaşayan vatandaşlara destekleyici sayısız faydalar sağladık.

Engelli vatandaşlara yönelik kurslar

Mustafakemalpaşa Genel Gündem 21 Genel Sekreterliği olarak yürütülen yardım kampanyalarından büyük ölçüde faydalanan engelli vatandaşların kaderine razı olmasına müsaade etmedik.

Yerel Gündem 21’in yaptıkları bunlarla sınırlı kalmadı ve kalmayacak.  Engelli vatandaşlarımıza el becerisi ve nikah şekeri hazırlama kursları açarak onların sosyal hayata adapte olmaları ve özgüven sahibi olmaları için büyük adımlar attı” diye konuştu.

Engelliler Derneği’nin de önemli desteğini aldıklarını belirten Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, “Bu projede bizlere büyük katkı sağlayan dernek başkanı Gökmen Sezgin’e, eğitmen ve çalışanlarımızla birlikte çocuklarını kurslara yollayan duyarlı ailelerimize teşekkür ediyorum.

Yerel Gündem’in bir diğer ses getiren çalışması olan atık mermer projesi ile doğaya zarar veren mermer parçalarından harikalar yaratılmasına ön ayak olundu. İş-Kur’un da desteği ile iki dönem verilen atık mermer kurslarında 40 vatandaşımız eğitim alırken aynı zamanda İş-Kur’un da desteğini aldı.

Atıl ve kirletici olan bu malzemelerin aslında ekonomiye kazandırılabileceğini tüm  Mustafakemalpaşa halkına ispatlamış olduk. İleriki dönemlerde şu an olmayan ama bir şekilde olacağına inandığımız ciddi desteklere ihtiyaç duymaktayız. Bu konuda tamamlayıcı projeye sahibiz ama önce sağlam bir ekip ve yol haritasına ihtiyacımız var.

Faizi “mutluluk” olan banka

Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nin sorumluluğunda çalışmalarına hızla devam ve 2010 yılında meclis kararıyla kurulan Gıda Bankası ve El Ele Mağazaları da yine diğer tüm projeler gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli ölçüde katkı sağladı.

Bu konuda yine büyük bir hassasiyet göstererek çalışmalara devam edildiğini hatırlatan Nuray Laçiner, her iki mağazanın geldiği noktayı şöyle anlattı. “Bu mağazaları teslim aldığımız ilk günden itibaren büyük bir özveri ile gece ve gündüz hafta sonu demeden çalışan elemanlarımızı göz ardı edemeyiz. Elde edilen başarılarda en az hayırsever vatandaşlarımız kadar onların da payı büyük. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Rakamlara gelecek olursak, toplamda 360 yardımsever ve çok sayıda firmadan 74.337.00 TL yardım aldık. Belediye bütçesinden 115.484.00 TL’lik destek sağlandı. Vatandaşlarımızın rencide olmalarını önlemek amacıyla projemizde kredi kartı gibi miktar yüklenebilen kartları kullanıyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir marketten alış-veriş yapar gibi gelip ihtiyaçlarını karşılıyor.

Son olarak yaptığımız tüm bu çalışmaları hassasiyetimizden dolayı basınla paylaşmamaya özen gösterdik. Geldiğimiz noktada genel rakamlara baktığımızda ulaşılması güç rakamlara ulaştığımız gördük bu noktada Mustafakemalpaşa’lı yardım severlere vicdanlarını bizlere emanet ettikleri için binlerce kere teşekkür ediyorum. Şunu da  belirtmeliyim ki bizde onları hiç üzmedik, gıda bankasının yönetmeliği çok açık ve nettir. Herkese sesleniyorum. Dosyalarımız şeffaf, herkes istediği an inceleyebilir. Hiç kimse kayırılmamış ve gücümüz nispetinde mağdur edilmemiştir.

Vakti olup gerçek dünyamızı görmek isteyenleri Yerel Gündem 21’e davet ediyorum. Söyleyecek, yapılacak çok iş ve bunları gerçekleştirecek az zaman ve imkan var. Tek sıkıntımız bu. Gelinen bu noktada bizlere inanan ve güvenen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.