Karacabeyliler Derneği’nin “Kosova” çıkarması

 

Bursa Karacabeyliler Derneği ile Kosova Mamuşlar Derneği kardeş oldu. Geçtiğimiz hafta Kosova'ya çıkarma yapan Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ile Başkan Yardımcısı Metin Yücel, bir dizi temaslarda bulundu.

Beraberinde Bursalı İş Adamı ve aynı zamanda da Bursa Kosova Mamuşalılar Derneği Kurucu Başkanı olan Şefki Özen ve İş Adamı Hüseyin Erden ile birlikte Kosova'ya giden Karacabeyliler Derneği yöneticileri, ziyaretin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç'ün özel konuğu olan Karacabeyliler Derneği yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Morina tarafından Priştina Havalimanında karşılandı.

Çok sayıda yetkilinin de hazır bulunduğu ziyarette çok iyi ağırlanan Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ile Başkan Yardımcısı Metin Yücel, memnuniyetlerini dile getirdi.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Karacabeyliler Derneği temsilcilerini memleketlerinde ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, “2009 yılında Karacabey'e geldik. Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ergün Koç, zamanın Belediye Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören ile Başkan Yardımcısı Nurgül Özatilla, bizlerle yakından ilgilendi. Karacabey Belediyesi ile kardeş ilçe olmak istediğimizi bildirdik. Görüşmemiz çok olumlu geçmişti. 26, 27 ve 28 Mart tarihinde bu konu için bir kez daha Bursa'ya geleceğiz ve Karacabey ile kardeş olmak istiyoruz. Sayın Ergün Koç da uygun görürse, bu projeye start verebiliriz” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Arif Bütüç, Karacabeyliler Derneği yöneticileri şerefine bir akşam yemeği düzenledi.

Ertesi gün 1389 yılında Sırplara karşı Kosova Savaşını kazanan 1.Murad Hüdavendigar adına başkent Priştina'da Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan müzeyi ziyaret eden Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, 1. Murad anı defterine günün anlamını belirten bir yazı yazdı. Aynı akşam Kosovalı Mamuşalılar Derneğinin misafirhanesinde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla verilen yemeğe katılan Karacabeyliler Derneği yöneticileri, unutulmaz bir gezi ile yurda döndü.

Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, geziyle ilgili yaptığı açıklamada; “Kosova'da kendimizi evimizde gibi hissettik. Başta Mamuşa Belediye Başkanı ve belediye çalışanlarının yakın ilgilerinden son derece memnun kaldık. Mamuşa'da Osmanlı kültürüne sıkça rastladık. Osmanlı'nın fethettiği yerlere nasıl medeniyet bıraktığını bir kez daha hayranlıkla gördük. Başkent Piştina, küçük Bursa gibi. Ülkemizin Kosova'ya yaptığı yatırımların ve yardımların çok büyük olduğu tartışılmaz. Kosova'dan güzel anılarla yurdumuza döndük” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.