“Yeşil Karacabey” için el ele!

Park ve Bahçelerden Sorumlu Düzgören, halktan destek istedi:

*Bugün saat 14.00’te Çamlık altındaki Panayır Yeri’nde 32 dönümlük alana 3 bin adet fıstık çamı dikilecek.

            Heyelan bölgelerinin ve kamuya ait boş alanların ağaçlandırılması konusunda halktan da destek isteyen Düzgören, gelecek kuşaklara daha yeşil bir Karacabey bırakmanın sorumluluğuna dikkat çekti.

Şu ana kadar yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında kamuoyunu bilgilendiren Düzgören, amaçlarının “Yeşil bir Karacabey”  yaratmak olduğunu söyledi.

            Belediye olarak Çamlık altındaki eski Panayır yerine 170 adet fıstık çamı diktiklerini belirten Düzgören, bugün Belediye’nin de katkılarıyla Yeşil Vizyon adlı kuruluşun organizasyonu sonucu Arıtma Tesisleri önündeki 32 dönümlük alana 3 bin adet daha fıstık çamı dikileceğini duyurdu. Düzgören, saat 14.00’te düzenlenecek ağaç dikim törenine tüm ilçe halkını davet etti.

Kısa sürede gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında bilgi veren Talih Düzgören, Panayır yerinde Emekli Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkı’nda da ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

Söz konusu bölgeye 120 adet çınar, 120 adet ıhlamur, 60 defne, 20 adet iğde ağacı diktiklerini ifade eden Düzgören, bu ağaçların iklime elverişli olması nedeniyle tercih edildiğini vurguladı.

Jandarma-Su deposu altındaki heyelan alanının çöpten kurtarılarak ağaçlandırılmaya başlandığını belirten Düzgören, mesire alanı olarak düşündükleri bu bölgeye 500 adet daha fıstık çamı ekeceklerini kaydetti. Düzgören, söz konusu bölgeye sürekli çöp atıldığını belirtirken, “Bu alanı tel örgülerle çevireceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, buraya çöp atanları gördüklerinde Belediyeye bildirmeleridir. Bu alanlardaki ölü olanı canlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Endüstri Meslek Lisesi’nin arkasındaki banketlere 6 metre arayla çınar ve ıhlamur ağacı dikimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Düzgören, Atatürk Kültür Parkı kenarındaki azmaklarda peyzaj çalışması yaptıklarını ve bölgeye çam, çınar, ıhlamur ve kestane ağırlıklı ağaçlar dikeceklerini dile getirdi.

Karacabey Belediyesi’nin yeşile büyük önem verdiğini belirten Park ve Bahçeler Müdür Vekili Talih Düzgören, “Belediye olarak yeşile büyük önem veriyoruz. Gelecek nesillerimize havası temiz, daha yeşil ve çağdaş bir şehir bırakabilmek tek hedefimizdir. Yeşilin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığı günümüzde, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmamız için herkesin elinden geldiğince ağaçlandırma yapması gerekiyor. Yeşili korumak ve yeni yeşil alanlar oluşturmak, hepimizin vatandaşlık görevidir. Karacabey Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Her yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de ilçemizde belirlenen yerlere fidan dikmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.