Yeşil bir Türkiye için hep birlikte!

Çamlık atında yapılan etkinlikte, orman ve ağaçlandırmanın önemine vurgu yapıldı. Programa Belediye Başkanı Ergün Koç, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın eşi Tuba Matlı, Yeşil Vizyon ekibi, Belediye personeli, kampanyaya destek veren firmaların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Yeşil Vizyon Grubu Lideri Süheyla Topuz Şanlı, hedeflerinin silvikültür hizmeti vermek olduğunu söyledi. Bir ülke için ormanların çok önemli olduğunu vurgulayan Şanlı, “Orman kurmak, verimli ormanlar yaratmak, yok olmaya yüz tutmuş ormanlarımıza sahip çıkmak için çalışıyoruz. Mavi ile yeşilin iç içe olduğu güzel ülkemizde maalesef ki ormanlarımızı bilerek ya da bilmeyerek yok ediyoruz. Böyle olunca da erozyon ve çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Tüm bu tehlikelerinin önüne geçebilmenin tek yolu ağaç dikmek ve ormanlarımıza sahip çıkmaktır. Unutmayalım ki, vatan toprakları bizlere emanet edilmiştir. Yemyeşil bir Türkiye için el ele verelim. Böylesine anlamlı bir etkinlikte bizlere destek olan Karacabey Belediyesi’ne ve emeği geçen firmalarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmalıyız!

Karadeniz’de doğmuş biri olarak ormanları çok sevdiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın eşi Tuba Matlı, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için ağaç sevgisine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

            Milletvekili Matlı’nın vekili olarak etkinliğe geldiğini kaydeden Tuba Matlı, “Çok anlamlı bir etkinlikte yer aldığım için mutluyum. Orman ve ağaç sevgisini, gelecek kuşaklarımıza anlatmak zorundayız. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle güzel faaliyetlere her zaman destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yeşil” bizim işimiz!

Yeşile en çok önem veren sayılı Belediyeler arasında yer aldıklarını kaydeden Başkan Ergün Koç ise, “Bu dünyanın kuralına uymak zorundayız. Üzülerek söylemeliyim ki, tabiatı düşüncesizce yok ediyoruz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana yeşile hep önem verdik. Yeşil bir Karacabey için yola çıktık. Bizden önce yeşile hiç önem verilmemişti. Bu nedenle de şu ana kadar da birçok bölgemizde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik. Yeşil Vizyon ekibi, bizlerin heyecanına heyecan kattı. İlçe halkıma buradan şu müjdeyi de vermek istiyorum; İl Tarım Müdürlüğümüzün, eski Panayır Yeri’nde Belediyemize tahsis ettiği 310 bin ve 112 bin metrekarelik alanları yeşile çevireceğiz. Karacabeyimizin Kurtuluş Günü olan 14 Eylül’e kadar bu çalışmalarımızı tamamlayacağız ve halkımızın hizmetine açacağız. Karacabey Belediyesi olarak, yeşil alanlarla dolu bir çevre yaratmayı görev bildik” şeklinde konuştu.

            Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ergün Koç ile Yeşil Vizyon Grubu yöneticileri, ağaçlandırmaya destek veren Matlı Yem, Dramalı Un, Seb-Kur, Sezer Makine, Ada Çiftlik ve Almira Otel temsilcilerini plaketle onurlandırdı.

            Ödül töreninden sonra ise ağaç dikim etkinliğine geçildi. 7’den 70’e herkesin gülen yüzleriyle gerçekleşen ağaçlandırma etkinliği görülmeye değerdi. Bahar’ın güzelliği eşliğinde yapılan ağaç dikim töreni, orman sevgisinin ne kadar önemli olduğunu net bir biçimde gözler önüne serdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.