Yerel seçimlerde AK Parti bayrağı dalgalanacak!

Bursa Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'nın ilçelerde başlattığı “Danışma Kurulu Toplantıları”nın ikinci etabı Karacabey'de başladı.
    Ticaret Borsası'nda gerçekleşen toplantıya AKP İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve İsmet Su, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, eski ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
    AKP İl Başkan Yardımcısı İlhami Aydın önderliğinde belirlenen divan kurulunda ise; İlçe Başkan Yardımcısı Murat Erol, Teşkilat Başkanı Murat Avinç, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ile Gençlik Kolları Başkanı Melih Sever yer aldı.
    Toplantının divan başkanlığını yürüten İlhami Aydın, birlik ve beraberliğin pekişmesini, eksikliklerin tartışılmasını ve yerel seçimler öncesinde halka daha iyi bir hizmet sunabilmek için yapılması gerekenleri konuşmayı amaçladıklarını kaydetti.
    Sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gurur duyduklarını belirterek başlayan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Yerel siyasette Başbakanımıza ve halkımıza layık olmak için hepimizin yapması gereken görevler var. Bunların gerçekleşmesi için de birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız” dedi.
Başını kuma gömenler, gücümüzü görecek!
AKP'nin insafsızca eleştirildiğini dile getiren Çelik, “Ancak aynaya bir baksalar, o zaman bazı gerçekleri daha iyi görecekler. Başımızda statükocu bir ana muhalefet ve milletin milli değerlerini kullanan başka muhalefet partileri var. Onların ömürleri uzun değil. Bizler halka hizmeti, Hakka hizmet olarak görüyoruz ve tüm bu mücadelemiz yalnızca Allah rızası içindir” diye konuştu.
    AK Parti'nin başarısız olacağını hayal edenlerin olduğuna dikkat çeken Çelik, “Partimiz aleyhine yüksek sesle konuşarak bize zarar vereceklerini sanıyorlar. Ancak unuttukları bir şey var. O da, bizler herkesi kucaklıyor ve hiçbir vatandaşımızın nüfus kağıdına bakmıyoruz.
    2014 Yerel Seçimleri'nde başarılı olacağız ve ilçemize yıllardır özlemle beklenen Belediyeciliği kazandıracağız. Karacabey'de AK Parti'nin oylarını yüzde 3 gösteren zihniyete bir ders vereceğiz.
    Bizlere çamur atanlara yanıt vermiyorsak, bu sabrımız ve iyi niyetimizdendir. İnsafsızca yapılan eleştirilere gülüp geçiyoruz.
    Partimizi yabancılara arsa satmakla suçlayan zihniyet, yorum yapmadan önce bazı şeyleri araştırmalı ve ona göre konuşmalıdır. Türkiye'de en çok 57. hükümet zamanında yabancılara arsa satışı yapılmıştır. Yine onların döneminde bu milleti IMF kapılarında köle etmişlerdir. Depremzedelerin yardım paralarını memurlarına maaş diye vermişlerdir. Bunun gibi çok örnek verebiliriz. Kafalarını kuma gömenler, Karacabey ve ülke genelinde en büyük parti olduğumuzu görecek.
Hakkı bilen ve haramdan korkan adaylar belirleyeceğiz
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde köy ve mahalle sandık yönetim kurulu üyelerimize geniş çaplı eğitimler vereceğiz.
    Şu anda 8 bin olan üye sayımızı yerel seçimlere kadar 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz.
    Belediye Başkan adayımız, hakkı bilen ve haramdan korkan kişilerden olacak. Halk için çalışacak insanlara ihtiyacımız var. Çalışmak isteyen herkese kapımız açık” şeklinde konuştu.
Karacabey çok rahat AK Partili olur!
Karacabey'in rahatlıkla AKP'li olabileceğini ileri süren Bursa Milletvekili İsmet Su, “Herkes bulunduğu yerin siyasi açıdan zor olduğunu düşünüyor. Ancak biz, çok yer gezdiğimiz için, değerlendirmelerimizi daha rahat yapabiliyoruz. Partimizin de bu doğrultuda Karacabey'de çok rahat başarılı olacağını düşünüyorum. Tek yapmamız gereken, yarın seçim olacakmış gibi çalışmaktır. Birlik ve beraberlik olmadan da huzur olmaz” dedi.
    Muhalefet edilmesine karşı olmadıklarını ancak saçma sapan eleştirilerle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen İsmet Su, “Söyleyecek sözü olmayanlar, her türlü iftira ve çamuru atar. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. AK Parti'nin oyu yüzde 34'lerden, yüzde 60'lara dayandı. Halk bunlara ders verip duruyor ancak anlamıyorlar. Bizim tek işimiz gönül duasıdır” diye konuştu.
Türkiye, AK Parti ile şaha kalktı
AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Meclis'te yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirtti. Halka hizmet adına gece gündüz koşturduklarına vurgu yapan Matlı, Türkiye'nin AK Parti ile şaha kalktığını ifade etti.
Matlı şunları söyledi; “Bizler sürekli geçmişin muhasebesini yapıyoruz. 'Nereden geldik, neredeyiz ve nereye gidiyoruz?' diye. Ekonomisi dibe batmış, borç batağına girmiş bir ülke, şimdi çok daha güçlü ve umutlu. Bizler, demokrasinin savunucuyuz.
    Terör belasıyla mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Şu an dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz. 2023'te hedefimiz, dünyada ilk 10'a girmektir.
    Türkiye için yeni bir anayasa hazırlığındayız. Her ne kadar mecliste çoğunluğa sahip olsak da, Uzlaşma Komisyonları kurarak, tüm partilerle birlikte ortak bir anayasa üzerinde duruyoruz.
Karacabey cazibe merkezi olacak
Her zaman üreticilerimizin yanındayız. Karacabey'de hayata geçireceğimiz Yeşildere ve Gölecik Barajları ile 100 bin dekar araziyi suya kavuşturacağız. Bu çok büyük bir hizmet olacak.
    Karacabey'in önü çok parlak. 5-10 yıl içinde ilçemizde çok şeyler değişecek. Otoban'la birlikte Karacabey cazibe merkezi olacak. Toplulaştırma sayesinde de üretim potansiyeli artacak. Bizler, hiçbir üreticimizin mağdur olmasını istemeyiz. Alın terine saygımız büyüktür.
    Hastane inşaatına başladık. Havaların güzelleşmesiyle birlikte Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın da katılımlarıyla temel atma töreni düzenleyeceğiz.
    Eğitim yatırımlarımız sürüyor. İlçemize 300 yataklı bir yurt projesi için çalışmalara devam ediyoruz.
Karacabey ve Nilüfer'i almalıyız!
Seçim startını verdik. Karacabey'de maalesef Belediyecilikte istediğimizi bir türlü alamadık. 2004'te iş kazası oldu. 2009'da ise içimize sinmedi. Geçmişten ders alıyoruz. AK Parti olarak ilçemize en doğru Belediye Başkan adayını bulacağız. Bu konuda titiz çalışıyoruz.
    Son olarak Nilüfer'le ilgili söylediklerim yanlış anlaşılmış. AK Parti'nin hedefi yerel seçimlerde Bursa ve tüm ilçeleri kazanmaktır. Nilüfer de, Karacabey gibi partimizin bir türlü tam olarak sahip olamadığı belediyeler arasındadır. O nedenle de Nilüfer'i; 'Fatih'in İstanbul'u fethi'ne benzettim. Ancak daha sonra, “Nilüfer Bizans toprağı mı” gibi komik eleştiriler geldi.”
    Toplantıda son olarak konuşan AKP İl Başkan Vekili Cemalettin Torun ise, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerken, yerel seçimlerde başarılı olmaları gerektiğini söyledi. Torun, “Bursa'mızın, AK Parti'ye ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.