DJ Kemal burnunu sil

Açık öğretimde okuyan bir öğrencinin ders kitabındaki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin üzerinde yazımın başlığındaki sözcükleri görünce kanım dondu! Hala etkisinden kurtulamadım.
Öğrencinin yüksek sesli tepkisi dikkatimi çekti. Ne oldu, niye söyleniyorsun? dediğimde, elindeki kitabı göstererek, ağlamaklı bir sesle; “Baksana Hayri Amca Atatürk'ün burnunu karalamışlar, üzerine yazı yazmışlar” dedi. Bir taraftan resimdeki yazıyı ve Atatürk'ün karalanan burnunu siliyor, diğer taraftan da ağlamaklı bir sesle cevap veriyordu!
Bu kitabı daha önce kullanan ve üzerine karalama yapan öğrenci kızımız ismini de yazmış, bende saklı. Bu çocuğumuz muhtemelen 15 yaşlarında ve henüz gelişimini tamamlayamamış, nereye çeksen oraya gidecek durumda!
Bence ona değil, onu bu derece Atatürk düşmanı yapan örümcek kafalı zavallılara kızmak ve  tepki göstermek gerekir. Hatta yargılanmaları sağlanmalıdır.
Son yıllarda inanılmaz ölçüde Atatürk düşmanlığı yapılıyor. Örneğin iki ay önce bir belediyenin Atatürk portresini çöpe attığını gazetelerde gördük! Trakya da bir ilçede Atatürk büstünü elektrik direğine astıklarını televizyonlarda seyrettik! Mahkeme salonlarındaki Atatürk'ün isminin kaldırıldığını gazetelerde okuduk! Ülkemizi yıllarca yönetmiş bir partinin genel başkanlığını yapmış birinin, “Ezeli ve ebedi başbakan” ifadesi kullanarak Başbakanı, Atatürk ve diğer tüm Türk büyüklerinin üzerine çıkarma dalkavukluğu sergilediklerini hayretler içinde izledik!
En son olarak dün, Diyarbakır'daki Atatürk heykelinden, Türkiye'de yaşayan, “Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Arnavut, Pomak, Boşnak” yani bütün etnik gurupların, bu Ülkenin yaşam damarlarına oksijen pompalayan unsurlar olduğunu anlatan Atatürk'ün sözlerinin çıkartıldığını üzüntü ve öfke içinde not ettik.
Atatürk düşmanlığını dine hizmet(!) gibi gören yobazlara şu sözlerle cevap vermek istiyorum: Rabbimin indirdiği, inanarak ve severek okuduğum Kuran'da, “Her kim ki, bir tek ayetimi kabul etmezse dinden çıkar.” Diğer bir ayette ise, “Bizim iznimiz olmadan yaprak kıpırdamaz” yazıyor. Allah nasip etmeseydi Atatürk, “Kurtuluş Savaşı”nı kazanabilir miydi? Bu Ulusa, bu millete Atatürk önder olabilir miydi?
Son yıllarda din anlayışı maalesef çok değişti! Al-i İmran suresinin 19. ayetinde, “Hiç şüphe yok ki, Allah indinde hak din İslam'dır! O kitap verilenlerin ihtilaf etmesi ise, sırf kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtirastandır. Her kim ki, Allah'ın ayetlerini değiştirirse, şüphe yok ki, Allah hesabı çabuk görendir!” diyor. Yani :Allah hak dinin İslam olduğunu Kuran indikten sonra diğer hak dinlerin hükmü kalmadığını beyan ederken, sapmalara dikkat çekiyor.
Bizi yönetenler maalesef “Dinler arası diyalog, ılımlı İslam” gibi söylemlerle kafa karıştırıyor, Cuma hutbelerinde okunan “Allah indinde hak din İslam'dır” ayeti AB ülkelerinin emriyle okutulmaz oldu. Yine AB'nin emriyle Rabbimin Anayasasındaki önemli yasalardan biri olan “Zina” yasayla suç olmaktan çıkarıldı.
Maalesef, Ülkemizin siyasi anlayışı değiştirildiği gibi din anlayışı da değiştirilmeye çalışılıyor.
Atatürk düşmanlarına şunu sormak istiyorum: Allah, Atatürk'ün Müslümanlara önder olmasını nasip etmeseydi, Türkiye olur muydu? Veya kimin nesli olurduk?
Yugoslav göçmeni Müslüman bir Türküm! Ne yapılırsa yapılsın,  benim ve benim gibi düşünenlerin gönlünden Türklüğü ve Atatürk sevgisini kimse silemez!
Atatürk ve gelmiş geçmiş Türk büyüklerini minnetle, şükranla anıyorum.
Yazımı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle bitiriyorum!
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.