Yerel basını susturan milleti susturur

Saadet Patisi Karacabey İlçe Teşkilatı Basın Yayın Sorumlusu İsmail Yozgat, yaptığı basın açıklamasında, AKP’nin yerel basına ve milletimize karşı hazırlamış olduğu susturma metodunu kınadı.
Yozgat; “AKP çıkartmaya çalıştığı yeni yasayla halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya çalışıyor. Çünkü yerel basının ürettiği gazete sayısı ve okunurluk oranı, yaygın basının üzerindedir. Uygulamayla yerel basın susturulacak, yani millet susturulacaktır.” diyerek tepkisini dile getirdi.
TBMM Bayındırlık Komisyonu’nda kabul edilen 4734 sayılı devlet ihale kanunu değişiklik tasarısının devletle maddi bir kalkınma sağlamayacağı gibi işsiz ordusunun çoğalacağını belirten Yozgat, “Yerel basının yaygın basına göre daha dar ve mahalli bir bölgede dağıtıma sunulan, yöresinin sesi olan basın yayın organlarıdır. Bu yasanın çıkması ile halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayacak anti-demokratik bir uygulama yapılacaktır, çünkü yerel basının ürettiği gazete sayısı ve okunurluk oranı, yaygın basının üzerindedir.
Uygulamayla yerel basın susturulacak, yani millet susturulacaktır. Yerel basın ayrıca yayın yerlerinde yaşayan insanların, yaygın basında yer bulamayan, kendi bölgelerindeki sorunlar, olaylar, ekonomik ve sosyal gelişmeleri ile merkezi ve özellikle yerel yönetimlerin aldığı kararlar ile ilgili bilgi almalarını sağlar. Bilindiği üzere yerel gazetelerin gelir kaynakları gazete satışlarının yanı sıra yayın yerlerinde esnaf ve işletmelerden aldıkları reklam ve 195 sayılı kanun kapsamında yayımı zorunlu kılınan resmi ilanlardır. Ancak haksız kazanç elde edenleri bir kenara koyan AKP hükümeti çıkarmaya hazırlandığı yeni yasa ile bin 300 civarında yerel gazeteyi kapatıp, Türkiye’deki işsiz ordusuna 15 bin kişi daha kazandırma çabasındadır. Unutmayınız ki yerel basın darbe alırsa , haber ajansları başta olmak üzere zincirleme hizmet veren bir çok sektör de bunda etkilenecektir. Ayrıca yerel basının kapatılması Türkiye’de ki şeffaflığı bitirecek ve Türkiye susan bir millete dönüşmesine sebep olacaktır. Bu yasa kabul edilirse kesinlikle bu sorumluluğun altından kimse kalkamaz, yasa tekrar gözden geçirilerek yerel basın zarar görmeden çıkartılmalıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.