Halk yaptı, devlet onaracak!

*Çeltikçi Belediye Başkanı İzzet Dede, Çeltikçi Köprüsü’nde inceleme yapan Mustafakemalpaşa
Kaymakamı Adem Saçan’a, arıtmasız fabrikalardan dökülen zehirli atıkların Susurluk Çayı’nı
kirleterek Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini
yineledi. Dede, “Hayatımız tehlike altında, bu kirliliğe son verilmesini istiyoruz” dedi.
Mustafakemalpaşa Çeltikçi Beldesinde 1973 yılında halk tarafından yapılan ve bakımsızlık nedeniyle yok olmaya yüz tutan Çeltikçi Köprüsü’ne devlet eli uzanıyor.
35 yıldır bakımsız kalan ve ayaklarında kırılmalar yaşanan köprü için harekete geçen Kaymakam Adem Saçan, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ve İl Özel İdaresi Daire Başkanı İsmail Aksoy ile birlikte Çeltikçi Beldesindeki köprüyü yakından incelediler. Kum Ocaklarının dereden yıllardır aldığı malzemeden dolayı taban suyunda azalmalar yaşandığını ve bu nedenle köprü ayaklarında aşınmalar meydana geldiğini söyleyen Kaymakam Saçan, konu ile ilgili gerekli çalışmaları başlatacağını belirtti.
İl Özel İdare Daire Başkanı İsmail Aksoy ise; teknik eleman raporlarına değinerek, köprünün şuan ki durumunun tehlikeli olmadığını ancak, ayakların onarılması gerektiğini dile getirdi.
Aksoy, birkaç gün içerisinde bir heyetin Çeltikçi’ye gelerek, köprü için gerekli teknik incelemeleri başlatacağını kaydetti. Kaymakam Adem Saçan da köprü için yapılacak yenileme çalışmalarındaki masrafın İl Özel İdarenin karşılayacağını söyledi. Kaymakam Saçan; “Gerekirse bizler ve Çeltikçi Belde Belediyesi de yardımcı olacaktır” dedi.
Kaymakam Adem Saçan, Çeltikçi Belde Başkanı İzzet Dede’den Mustafakemalpaşa’dan gelen ve Karacabey Ovası’nı dolaştıktan sonra Yeniköy’de Marmara Denizi’ne dökülen Susurluk Çayı’nın Susurluk’taki şeker fabrikası ve Yörsan’ın zehirli atıklarından kaynaklanan kirlilik hakkında bilgi aldı.
Fabrika atıklarının zehir saçarak, insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini bir kez daha gündeme getiren Başkan İzzet Dede, “Susurluk Çayı’ndaki kirlilik belde ve köylerdeki tarım ürünleriyle birlikte deredeki balıklara da zarar veriyor. Bu kirliliğe son verilmesini istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.