Yeniköy sahili temiz çıktı

Karacabey Yeniköy sahili, yapılan ölçümler sonucunda temiz çıktı. Yeniköy dışında, Gemlik ve Mudanya’nın da ölçümlerde yüzme suyu kalitesinin, referans değerler aralığında olduğu bildirildi.
         Farklı zamanlarda iki tur yapılan ölçümlerin her ikisindeki ”iyi kalitede su”ya sahip sahiller Karacabey, Mudanya ve Gemlik’te bulunuyor.
         Bursa Sağlık Müdürlüğünce Haziran ayında gerçekleştirilen ”Güney Marmara Deniz Suyu Kirliliği Ölçümleri”nden yaptığı derle-meye göre, Marmara Denizi’ne sahili olan 3 ilçe ile İznik Gölü kıyısının ”iyi ve orta kalitede su”ya sahip olduğu, ”kötü ka-litede su”yu olan plajının bulunmadığı belirlendi.
         100 ml’de bulunan bakteri sayısının, ”kılavuz ve zorunlu değerler” dikkate alınarak incelendiği ölçümlerde, denizdeki akıntı yüzünden aynı sahillerin birçoğunda, sonuçlar farklılık gösterdi. İlk ölçümde ”iyi kalitede su” özelliğine sahip sahil, ikinci ölçümde ”orta kalitede su” sonucunun verdi ya da tersi durum gözlendi.
Bursa’nın en temiz sahilleri
Bursa’da, Karacabey Yeniköy dışında, yüzme suyu kalitesi açısından, en fazla ”iyi kalitede su”ya sahip yerleşim yerleri en temiz sahil ve plajları şunlar: Mudanya-Burgaz Altın Kum Halk Plajı, Mudanya-Burgaz Halk Plajı, Mudanya-Zeytinbağı Halk Plajı, Mudanya-Eşkel Halk Plajı, Mudanya-Kızılay Kampı, Gemlik-Gemsaz Halk Plajı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.