Yeniköy sahil yolu, Malkara ile birleşiyor

Yeniköy sahil yürüyüş yolunun Malkara ile birleştirilme çalışmalarına başlandı. Yürüyüş yolu ve aydınlatma olmamasından dolayı kullanılamayan güzergâha parke taş ile yürüyüş ve bisiklet yolu bağlantısı yapılacak. Yaklaşık bir hafta sürmesi planlanan çalışmalarla Yeniköy sahil yürüyüş yolu, Malkara ile birleştirilecek. Yürüyüş ve bisiklet yoluna, ışıklandırma da yapılacak.
Diğer yandan, Yeniköy’ü Malkara’ya bağlayan ve yılların bakımsızlığı ile deforme olan asfalt yol Karacabey Belediyesi ve Büyükşehir ekiplerinin ortak çalışması ile onarıldı. İki gün içerisinde sonlandırılan çalışma ile düzlenen bayır çıkış ve inişi, sürücülere rahat bir nefes aldırdı.
Karacabey Belediyesi, Yeniköy’de çeşitli incelemelerde bulunarak yaptığı planlamalar neticesinde ilgili birimlerle işbirliğine imza atıyor. Bunların son örneği Yeniköy’ü Malkara ve Kurşunlu’ya bağlayan yolda yapıldı.
Yeniköy ile Malkara arasındaki yokuş üzerinde bulunan asfalt yol yılların bakımsızlığı ile bozulmuş ve tehlike arz eden bir hale gelmişti. Özellikle yokuş aşağı inişlerde bozuk yol, yan yana gelen araçlar için engel olmakla birlikte çeşitli hasarlara da neden oluyordu.
Belediye, sezon öncesi yaptığı görüşmeler neticesinde yolun Büyükşehir tarafından yapılması için adım atmıştı. Geçtiğimiz günlerde çalışmalara başlayan ekipler, kısa bir sürede asfaltlama işlemini tamamlayarak yolu sürücülerin kullanımına açtı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.