Yeniköy projesi yerinde incelendi

Karacabey Belediyesi tarafından önerilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Yeniköy-Malkara Sahil Boyu Çevre Düzenlemesi için önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yeniköy’de proje planlamaları üzerinde incelemelerde bulundu. Ziyarette ayrıca Sahil Temizleme araçları, Yeniköy Boğaz Kooperatifi, Kurşunlu Mahallesi ile Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Defne Kurutma Tesisinde ziyaretlerde bulunuldu.
Gerçekleştirilen ziyarete Başkan Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkan Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ile her iki belediyenin daire müdürleri ve Başkan Yardımcıları katılım gösterdi.
Ziyaretin ilk durağında yeni sahil boyu projesi yetkililer ile birlikte yerinde tartışıldı. Yapılacak olan icraatlarla ilgili Altepe ve Özkan, ilgili birimlerden detaylı bilgi aldı. Projenin yıllardır hizmet bekleyen Yeniköy’ü canlandıracak bir adım olarak ifade eden Altepe “Karacabey Belediyemiz ile bu projeyi hayata geçireceğiz. Çok büyük bir bir proje. Ciddi yatırım yapılacak. O yüzden ince eleyip sık dokuyoruz. İnşallah bu yerlerimiz sadece Bursa’nın değil bölgenin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.
Altepe ve Özkan’ın ikinci durağı ise Yeniköy’ün sahil üzerindeki ana caddesinde gerçekleştirilen 4 kilometrelik asfalt çalışması oldu. Bitirilen çalışmanın ardından Yeniköy’ün trafik yönünden nefes aldığını dile getiren Başkan Ali Özkan “Büyükşehir’in nimetlerinden Karacabey payına düşeni almaya devam ediyor. Yeniköy’de yıllardır kanayan yaraydı bu cadde. Özellikle Malkara ile Yeniköy’ü birbirine bağlayan bayırda yapılan çalışma ile Malkara’ya ve Kurşunlu’ya ulaşım çile olmaktan çıktı. Burada önemli bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Biz Büyükşehirden aldığımız destek sayesinde son bir yılda, 5 yılda yapılan asfalttan daha fazla asfalt çalışması yapmışız. Bu her yıl katlanarak devam edecek. En uç noktalarda bile gerekli asfaltlama çalışmaları zamanı geldiğinde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Katkılarından dolayı Sayın Altepe’ye bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Yeniköy’de ki incelemelerin ardından Yeniköy Boğaz Otobüs ve Minibüs Taşımacılık Kooperatif’ini ziyaret eden Altepe ve Özkan burada kooperatif Başkanı Metin Çiçek ve üyeleriyle sohbet etme imkanı buldu. Taşımacılık ile ilgili sıkıntılarını ve önerilerini dile getiren Kooperatif Başkanı Metin Çiçek kendilerini ağırlamaktan onur duyduğunu sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda ise toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
Altepe ve Özkan programın devamında Kurşunlu Mahallesine geçerek burada vatandaşlar ve mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Yazlıkçıların ve mahalle halkının yaşadığı sıkıntıları not alan Altepe ve Özkan yapılanlar ve yapılacak olanlar hakkında vatandaşlara çeşitli bilgiler verdi. Kurşunlu yolunun asfaltının da düzenlenmesi için istekte bulunan vatandaşlara Başkan Ali Özkan “sırası geldiğinde hepsi olacak. On binlerce tonluk asfalt döktük son bir yılda. Eğer Kurşunlu bundan bu sene faydalanmadıysa elbet ilerleyen zamanlarda bundan faydalanacaktır” dedi.
Altepe ve Özkan’ın son durağı ise Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Defne Kurutma Tesisi oldu. Burada yıllardır geçimini defne yapraklarından sağlayan mahallelinin artık toplanan yaprakları değerlendirerek daha kazançlı bir pazarlama ile sattıklarını dile getiren Muhtar Mehmet Civelek, Altepe’ye hem kooperatifi hem Kurşunlu’ya göstermiş olduğu destekten ötürü ayrıca teşekkür etti.
Öte yandan Başkan Altepe Kurşunlu’da son yıllarda artan yağışların ardından sel felaketiyle karşı karşıya kalınması üzerine harekete geçtiklerini ve BUSKİ ekipleriyle burada bir takım önlemler aldıklarını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.