‘Dertli domates üreticisine derman ol!’

Karacabeyli genç siyasetçi Sinan Çiftçi, önceki gün Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, domateste yaşanan sıkıntıyı paylaştı.
Kılıçdaroğlu’na; Karacabeyli domates üreticisinin iflasın eşiğinde olduğunu söyleyen Sinan Çiftçi, domates eken çiftçinin her gün binlerce lira zarar ettiğini anlattı.
Çiftçi, Kılıçdaroğlu’na; Karacabey ovasındaki, domates ekilişinin neden fazla olduğu, domatesin sözleşmeli ve serbest piyasa fiyatı, şeker pancarı ve mısır ekilişinin nasıl bitirildiği hakkında da bilgiler verdi.
Kılıçdaroğlu’ndan konu ile ilgili Karacabey’e bir heyet göndermesini isteyen Çiftçi’ye, Kılıçdaroğlu “hay hay” diyerek, en kısa sürede Karacabey’e geniş kapsamlı bir heyet göndereceğini ve konuyu ülke gündemine taşıyacaklarının sözünü verdi.
Çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bugün koalisyon hükümeti kurulmuş olsaydı; çiftçiye mazotu 1.5 liradan verecektik. Türkiye’de ekilen ürünlerin herhangi bir planlaması yok. Çiftçimizin çok zor günler yaşadığını biliyorum. Önümüzde erken seçim var. Çiftçinin derdine derman olacak tek parti CHP’dir. Oylarımızı yükseltmek ve artık hükümet olmak zorundayız. Bu düzeni değiştirip; üretenin, emeğin ve alın terinin kazandığı halkçı bir düzeni kuracağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.