Yeni yılın ilk kan kampanyası

Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilecek kampanyanın, Pazartesi ve Salı günleri saat 10.00 ile 17.00 arasında düzenleneceği kaydedildi.

Kızılay Karacabey Şube Başkanı İsmail Tezcan, 2012 yılının ilk kan bağışı kampanyasına sağlıklı tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.

Bağışlanan kanların; Anti-HIV (AIDS), Anti-HCV, (Hepatit C), HBsAg (Hepatit B), Frengi (Sifiliz) ve Kan grubu testlerine (ABO, RhD,Gerektiğinde alt grup testleri) tabi tutulduğunu dile getiren Tezcan, “Bağış olarak alınan bütün kanlara bu testler uygulanır. Testlerin sonuçları negatif ise (infeksiyon tespit edilmemişse) size herhangi bir bildirim yapılmamaktadır.

Test sonuçlarında pozitiflik olursa, ek olarak doğrulama testleri yapılır. Doğrulama testinin de pozitif olması durumunda, doktorumuzla yüz yüze görüşerek bilgilendirilmeniz amacıyla kan merkezine davet edilirsiniz. Görüşmeden sonra danışmanlık hizmeti alacağınız, takip ve tedavinizin yapılacağı ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirilirsiniz. Bu işlemlerin tümü kan bağışçısının özel hayatına saygıdan dolayı ‘gizlilik’ çerçevesinde yürütülmektedir.

Karacabey Kızılay Şubesi olarak; başta Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanlığımıza, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze, yerel medyamıza, özellikle çok değerli bağışçılarımıza, gösterdikleri ilgiden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi arz ederim. Karacabey’de 2011 yılında 1423 ünite kan bağışı yapılması sizlerin katkılarıyla olmuştur. Teşekkürler Karacabey” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.