Karacabey’de sivil sıkı yönetim mi var?

Agora Cafe-Bar ortaklarından Cahit Büyükdüvenci patladı:

Karacabey Karacaahmet Mahallesi’ndeki Agora Cafe-Bar İşletmesi ortaklarından Cahit Büyükdüvenci, cafe-bar, kahvehane, pavyon gibi eğlence yerleri ile ilgili çalışma saatlerinde geçen hafta yapılan düzenlemeyi sert bir dille eleştirdi.

            Söz konusu işletmelerin çalışma saatleriyle ilgili alınan kararın birilerine rant sağlama kararı olduğunu söyleyen Büyükdüvenci, bu nedenle kendilerinin mağdur olduklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini belirtti.

            Kendilerinin de huzurlu bir ilçede yaşamak istediğini kaydeden Büyükdüvenci, “Birileri rant kavgası yapıyorsa, bunda bizim günahımız yoktur. Bizim ekmeğimizle oynanmamalı. Biz yasalara, yönetmeliklere uyarak, kendi yağımızla kavrulan işletmeleriz. Bu kararla bizler mağdur olurken, birilerinin önü açılıyor.

            Barlar ya da birahaneler şehir dışına çıkarılacaksa buna saygı duyarız. Eşitliğe uyarız. Karacabey’in daha huzurlu olmasını bizde isteriz. Ancak keyfi uygulamalara karşıyız. Yasalar ve yönetmelikler ayrım yapmaz. Demokrasi varsa çalışma saatlerinin düzenleme kararı demokratik olmalıdır. Birilerine rant sağlayacak şekilde keyfi olmamalıdır” dedi.

            Agora Cafe-Bar İşletmesi ortaklarından Cavit Büyükdüvenci, dün yaptığı açıklamada eleştirilerini şöyle sürdürdü;

            “Öncelikle adaletli uygulama istiyoruz. Bu kararın düzeltilmesini bekliyoruz. Türkiye’nin hiçbir ilçesinde görülmeyen uygulamalara karşıyız. Hakkımızı yasal yollardan sonuna kadar mücadele ederek arayacağız. Bizim ekmek teknemizle oynanmasın. Adaletli uygulamalara boynumuz kıldan incedir. Belediye, işletmeler arasında ayrım yapmamalıdır. Belediye, herkesi eşit şekilde kucaklayacak kararlar almalıdır. Suyu taşıyanla, testiyi kırana aynı gözle bakmamalıdır. Hiçbir günahımız olmadığı halde bu karar bizleri mağdur etmektedir. Mağduriyetimiz önlenmelidir. Belediye, tüm ruhsatları yeniden gözden geçirmelidir. Ruhsatların çoğu yasal değildir. Yasalara sığınarak, yasa dışı uygulamalardan vazgeçilmelidir.

            Biz de bu ilçe yaşıyoruz. Biz de ekmeğimizi kazanmak için dürüstçe işletmecilik yapıyoruz. Biz de vergi veriyor ve yasalara özen gösteriyoruz. Belediye’den haklarımızın korunmasını istiyor ve adaletli kararlar almasını bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.