‘Yeni pancar fiyatları uygulanmalı!’

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni pancar fiyatlarının memnuniyet verici olduğunu, ancak uygulamada üreticinin mağdur edildiğini söyledi.
Üreticilere bu yıl ödenecek fiyat da hiçbir değişiklik olmamasına bir anlam veremediklerine dikkat çeken Başkan Hasan Karahasanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “2016 yılı 16 Polar Pancar avans fiyatı 0,190 TL / Kg. olarak açıklanmış olup, 2015 yılı 16 Polar Pancar bedeli 0,190 TL / kg. fiyattan ödenmiştir. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından 2017 Pancar Avans alım fiyatı ise 0,210 TL. / Kg. olarak açıklandı. Bu fiyat tüm pancar üreticileri tarafından sevinçle karşılandı.
Ancak her yıl yapılan rutin uygulama, bir sonraki yıl için açıklanan avans fiyat, aynı yıl için kesin fiyat olarak uygulanmaktaydı. Pancar Bölge Şefliklerine giden üreticilerimiz bu yıl ödenecek pancar fiyatında hiçbir değişiklik olmadığını görmüşlerdir. Sayın Başbakanımız tarafından verilen müjdeli haberin bu yıl için uygulanmadığı görülmektedir.
Biz pancar üreticileri olarak Başbakanımızın yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz. Milyonlarca pancar üreticisinin bu mağduriyetinin bir an önce 2017 yılı için açıklanan avans fiyatının 2016 yılında kati fiyat olarak uygulanarak giderilmesini beklemekteyiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.