“Yeni okulların yapımı 1 yıl askıya alındı!”

Deprem riski taşıdığı için önce gün yıkımı tamamlanan Karacabey Cumhuriyet İlkokulu’nun A ve B Blokları ile 14 Eylül Ortaokulu A Bloğunun yerine yeni yapılacak binaların 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine yetişemeyeceği kaydedildi. Koronavirüsten dolayı yıkım çalışmalarının da geçe kaldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Yeni okul binaları için kaynak ayrımı, proje çizimi ve inşaatlara başlama tarihleri Bakanlığımız kontrolünde gerçekleştirilecek. Yıkılan binalarımızın yerine yeni, modern ve derslik kapasitesi daha fazla binalar yapılacak. Ancak son 3 aydır ülkemiz koronavirüsle mücadele ettiğinden dolayı devletimiz birçok yatırımı da askıya aldı. Bu sebeple daha önce önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan bu iki okulumuza yapılacak yeni binalar, maalesef 2021-2022 dönemine kaldı” dedi.

Bursa Valiliği, il genelindeki tüm okullarda deprem dayanıklılık testleri yaptırmış ve Karacabey’de 14 Eylül Ortaokulu A Blok ile Cumhuriyet İlkokulu A ve B Blok için yıkım kararı almıştı. Şubat ayında alınan bu kararın ardından ilk önce geçtiğimiz hafta Cumhuriyet İlkokulu A ve B Blok, önceki gün de 14 Eylül Ortaokulu A Blok’un yıkımları tamamlandı. Bundan sonra yeni okul binalarıyla ilgili süreç Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde olacak. Yeni okul binalarının yapımı için gerekli kaynak ayrımını, proje çizimlerini ve inşaatların ne zaman başlayacağını Milli Eğitim Bakanlığı belirleyecek. Öte yandan Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet İlkokulu’nda yeni bina inşaatıyla birlikte okulun alt katının otopark olması için girişimlerde bulunmuş, konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la görüşmüştü. Başkan Özkan, Ankara’da gerçekleşen görüşmeden umutla döndüklerini bildirmişti.

2 okula ait blokların yıkımını tamamladıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Koronavirüsten dolayı yıkım çalışmaları da maalesef geçe kaldı. Biz yıkım raporlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdik. Bundan sonraki çalışmalar artık Milli Eğitim Bakanlığı’mız koordinesinde devam edecek. Yeni okul binaları için kaynak ayrımı, proje çizimi ve inşaatlara başlama tarihleri Bakanlığımız kontrolünde gerçekleştirilecek. Yıkılan binalarımızın yerine yeni, modern ve derslik kapasitesi daha fazla binalar yapılacak. Ancak son 3 aydır ülkemiz koronavirüsle mücadele ettiğinden dolayı devletimiz birçok yatırımı da askıya aldı. Bu sebeple daha önce önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan bu iki okulumuza yapılacak yeni binalar, maalesef 2021-2022 dönemine kaldı. Çünkü bu okul binalarının inşaat süreleri en az 1 yıldır. O nedenle biraz sabırlı olmalıyız. Bu durum öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için mağduriyet değil, can güvenliğinin sağlanması ve yeni kaliteli binaların yapılması açısından bir kazançtır.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.