Yeni itfaiye aracı 5 can kurtardı

Karacabey Belediyesi İtfaiye filosuna teşviklerle aldığı 2008 model kurtarma aracı, 2 aylık süre içerisinde 5 can kurtardı.
 İtfaiye’nin ihtiyacı doğrultusunda çok amaçlı olarak özel dizayn edilen araç, Türkiye’nin ilk çift kabinli kurtarma aracı ünvanına sahip olurken, teşviklerle alınan araçtan KDV tasarrufu da sağlanmış oldu.
 İtfaiye Amir Vekili İrfan Yelkaya, 15 Temmuz tarihinde 191 bin YTL’ye hizmete verilen aracın hem arazi hem de şehir içine uygun olduğunu söyledi.
 Yelkaya, çok amaçlı itfaiye kurtarma aracının 2 ay içinde 5 önemli trafik kazasına müdahale ettiği ve bu kazalarda araçlara sıkışan 5 kişiyi kurtardıklarını dile getirdi.
 Aracın özelliklerine de değinen Yelkaya şunları söyledi; “Su pompasının alçak ve yüksek basınçlı olması, Hollanda yapımı kesme, açma ve teleskopik gerdirme pistonu ile yanlarında 46’şar metrelik çift taraflı tabancalı hortumları ve teleskopik aydınlatma sistemi gibi farklı işlevleri var.
Bu nitelikleriyle birlikte, yangın haricinde elektronik vinç özelliği bulunmaktadır. Böylece, trafik kazalarıyla, doğal afetlerde bu aracı kullanılabileceğiz. Örneğin, beş tonluk bir aracı olay yerinden çekebilmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.