Trafik canavarını sevindirmeyelim!

*Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, 9 günlük bayram tatili dolayısıyla sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyararak; “Bayram tatiliniz zehir olmasın” mesajı verdi.
Karacabey Şoförler Odası Başkanı Fikret Kula, şehir içi ve şehirlerarası trafiğin, bayram nedeniyle yoğunluk kazanacağını belirterek, şoför arkadaşların  ve trafiğe çıkacak olan halkın yollarda çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Kula, “Özellikle trafik akışının arttığı tatilin ilk ve son günlerinde sürücülerimizden kurallara uymakta gereken özeni göstermelerini ve daha dikkatli olmalarını bekliyoruz” dedi.
 Halkımızın bu ramazan bayramında diğer bayramlarda karşılaşılan kötü manzaralara şahit olmaması için herkesin trafikte daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Kula, “İlçemizde trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve şehirlerarası karayollarında Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan trafik önlemleri arttırılmıştır.
Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için; trafik kurallarına titizlikle özen göstermelerini istiyoruz. Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları gerekmektedir” dedi.
ZEHİR OLMASIN
Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, ayrıca Ramazan Bayramı’nın zehir olmaması için şu önerilerde bulundu: “Yola çıkmadan önce araçlarınızın bakımını yaptırın. Aşınmış lastiklerinizi de mutlaka değiştirin. Uykusuz direksiyon başına geçmeyin” uyarısında bulundu.
Kula, trafik kazalarının en önemi nedenlerinden birisinin hatalı sollama olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: “Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka kullanın. Uzun seyahatlerde 2 saatte bir mola verin. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonda sert hareketlerden kaçının” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.