Yeni Devlet Hastanesi göz kamaştıracak!

Karacabey Soğan Pazarı yanında bulunan 31 bin metrekarelik alana yapılacak 150 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin hazırlanan maketi modern görüntüsüyle dikkat çekiyor.

27 Eylül 2012 tarihinde ihalesi yapılacağı duyurulan yeni hastane ihalesinin 1-2 hafta önceye de çekilebileceği belirtildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’nın yeni hastane yatırımları ile sağlıkta önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.

            Bursa’daki sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Vali Şahabettin Harput, bu yıl içerisinde sırasıyla temelleri atılan 40 ünitlik İnegöl Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi ile 100 yataklı Mudanya Devlet Hastanesi inşaatının hızla yükseldiğini söyledi.

Harput, şunları kaydetti; “Önümüzdeki günlerde Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin temelini atacağız. Tatkavaklı Beldesi’ndeki 100 bin metrekarelik arazide inşa edeceğimiz 200 yataklı hastanemizin yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı. Yine 25 yataklı Keles Devlet Hastanesi’nin ihalesi TOKİ tarafından yapıldı ve yüklenici firmayla gerekli sözleşmeler imza edildi. Önümüzdeki günlerde Keles’te de hastane temeli atacağız. Bunlarla birlikte 50 yataklı Orhaneli Devlet Hastanemizin inşaatı tamamlandı. Yakın zamanda hep birlikte bu hastanemizin açılışını yapacağız.”

İhaleye çıkacak hastaneler!

Yapımı süren sağlık yatırımlarının yanı sıra programda olan ve önümüzdeki süreçte TOKİ tarafından ihaleye çıkartılacak hastaneler hakkında da bilgi veren Vali Harput, şunları söyledi; “Bursa’nın merkez ve diğer ilçelerinin tamamı modern hastanelere kavuşacak. Bunlardan bir kısmında ihale süreci devam ediyor. Önümüzdeki süreçte 150 yataklı Karacabey Devlet Hastanesi, 75 yataklı Orhangazi Devlet Hastanesi, 60 yataklı İznik Devlet Hastanesi ile 50 ünitlik Nilüfer Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin yapım işi ihale edilecek.”

Vali Harput, ayrıca 200 yataklı olması Dörtçelik Ruh Hastanesi’nin yeni ikmal ve inşaat ihalesinin bu yılın nisan ayında yenilendiğini ve ihale değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına aldığı 200 yataklı Nilüfer Devlet Hastanesi’nin proje çizimlerinde son aşamaya gelindiğini, yine bin 500 yataklı Bursa Entegre Sağlık Kampusu’yla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Harput, şöyle devam etti: “Malumunuz Çekirge Devlet Hastanesi’ni yıkarak, arazisine modern bir hastane inşa etmek istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Yine Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir ‘Kalp Merkezi’ kazandırmayı arzuluyoruz. 2012 yatırım programına alınan kalp merkezinin proje ihalesi bu yıl yapıldı ve şu an proje çizimi devam ediyor. Ayrıca Gemlik ve Yenişehir’e de yeni devlet hastaneleri inşa edeceğiz. Hem Gemlik’te hem de Yenişehir’de hastaneler için arazi arayışımız sürüyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.