Yemin etmekle karın ağrımaz

Serbest kalan vekiller, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti.
Kürsüye gelerek tek tek yemin eden milletvekillerinin beden dilleri “bitse de gitsek ya da “dereyi geçene kadar….” kıvamındaydı.
Siyasi hayatlarında isimleri yolsuzluğa ve vatan hainliğine karışmış vekillerin de bu yemini kılları kıpırdamadan ettiklerini düşünürsek ve yeminin içeriğinin ne olduğuna bakarsak, mumların yatsıya kadar mı, sabaha kadar mı yandığını tartışır dururuz.
Bakın ne yazıyor o yeminde;
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”
Onlar “Vatan, millet, namus, şeref, ant, sadakat…..” diyor.
Ben de diyorum ki; “Ama hangi vatan, hangi millet, hangi namus, hangi şeref, kime ant, kime sadakat?”
cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.