Yedeklik yoklamaları başladı

Yedeklik yoklamaları başladı
Karacabey Askerlik Şubesi Başkanlığı, askerlik hizmetini tamamlayarak yedek durumuna geçen uzman jandarma, uzman erbaş, erbaş ve erlerin 2008 yılı yedeklik yoklamalarını 1 Ocak- 31 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacak.
Askerlik Şubesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “1111 sayılı askerlik kanunu gereğince, Askerlik hizmetini tamamlayarak yedek duruma geçen uzman jandarmaların 61, uzman erbaşların 50, erbaş ve erlerin 41 yaş sınırına gelinciye kadar her yıl 01 Ocak – 31 Ekim tarihleri arasında yedeklik yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.
Yükümlülerin; mesleki gelişimlerinde, sağlık durumlarında ve adreslerinde meydana gelen değişiklikler ile ilgili belge ve bilgileri en geç 31 Ekim 2008 tarihine kadar şahsen, mektup, telgraf, faks aracılığı ile yerli veya en yakın askerlik şubesi başkanlığına bildirmeleri yasal bir zorunluluk ve vatandaşlık görevidir. Bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetinde olup, Terhis kaydını ve yoklama kaydını yaptırmayanlar hakkında 1111 sayılı askerlik kanununda belirtilen cezai işlemler uygulanacaktır”denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.