Yazıklar olsun!

Karacabey Saadet Partisi Başkanı Hamit Çavdarlı, önceki gün ilçeyi ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile AKP İlçe Teşkilatının çiftçiler hakkında yaptığı açıklamalarını ağır bir dille eleştirdi.Çavdarlı, özellikle AKP iktidarından bu yana üreticinin perişan olduğunu belirterek, hükümeti IMF’nin temsilcisi olmakla suçladı. AKP hükümetinin çiftçilere haksızlık ve zulüm uyguladığını vurgulayan Çavdarlı, “Kendi yanlış ve beceriksizliklerini örtbas etmek için çiftçilerimizi suçluyorlar. AKP sayesinde her alanda yoksulluk ve perişanlık hakim oldu. IMF’nin politikalarını uygulayarak millete zulüm ediyorlar. Şimdi de görülmemiş bir yüzsüzlükle domates üreticisini plansız üretim yapmakla suçluyorlar. Hiç üretimin fazlası olur mu? Sen hükümet olarak Pazar bulup, ihraç ortamını hazırlayacaksın. Senin görevin bu” dedi.
Kendi iktidarları zamanında domates üreticisinin ürününe 8 bin TL’den 25 bin TL’ye çıkan fiyat uyguladıklarını ifade eden Çavdarlı, “Bu şekilde çiftçimizin yüzü gülüyordu. Paralarını peşin alan üreticilerimiz o günleri hala unutamıyor. Bu gün hükümetin yapması gereken de budur. Oysa AKP ne yapıyor? Her konuda olduğu gibi bu konuda da kendi plan ve programları olmadığı için IMF politikalarını uyguluyorlar. Geçen yıl 35 YTL olan gübrenin torbası bugün, 105 YTL oldu. Mazot 3 YTL ile neredeyse benzin fiyatına yaklaştı. Üreticilerimizi fırsatçıların eline bıraktılar. Sonra da utanmadan sıkılmadan üretim yapanları suçluyorlar. Yazıklar olsun” diye konuştu.
Çiftçinin hiçbir ürününün para etmediğine dikkat çeken Çavdarlı, “IMF, AKP iktidara ilk geldiğinde, Türkiye’de kırsal kesimde yaşayanların çok fazla olduğunu, bu oranın en fazla yüzde 30’larda olması gerektiğini söylemesi üzerine planlı bir şekilde çiftçinin malı para ettirilmedi. Hızla verimli topraklarımız sattılar. Özellikle yeni yetişen neslin çoğu şehre giderek asgari ücrete boyun eğmek zorunda kaldı. Bu şekilde hedeflerine ulaşıyorlar. İşte bunları açıkça söyleyemeyen ve belki de bilmeyen Koyuncu kalkmış, ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali üreticiyi suçluyor. Elbetteki AKP yönetici ve temsilcilerine seçim zamanı, çiftçimiz ve bizler bu sözlerini hatırlatacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.