Yazıcıoğlu’nun ismi parka veriliyor

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç bu ayki Belediye meclisine, Büyük Birlik Partisi'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin bir parka verilmesiyle ilgili bir dilekçe verdi.

Önergenin kabul edilmesi halinde Sırabademler Mahallesi'nde bulunan Menekşe Parkı'na Yazıcıoğlu'nun ismi verilecek.

Başkan Koç, Belediye Meclisi'ne sunduğu dilekçede şunları dile getirdi; “1954 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğan Muhsin Yazıcıoğlu, ilk ve ortaöğrenimini Şarkışlada üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakultesinde tamamladıktan sonra 1968 yılında Cemiyetçilik çalışmalarına başladı.

Ülkü Ocakları Genel Başkan yardımcılığı ve Ülke Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1978 yılında faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneğinin kurucusu olarak Genel başkanlık görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında yargılanarak 7,5 yıl Mamak Cezaevinde kaldı, ancak ceza almadı.

1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisine girerek Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 tarihinde yapılan genel seçimlerde Sivas'tan Milletvekili seçildi. 29 Ocak 1993 tarihinde Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrılan arkadaşlarıyla beraber Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve genel başkanlığına seçildi.

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimde Sivas'tan 20.dönem milletvekili seçilerek ANP'den ayrılarak Büyük Birlik Partisi'ne döndü.

26 Nisan 1998'de yapılan kurultay sonucunda tekrar Büyük Birlik Partisi genel başkanlığa seçildi. 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş Göksün İlçesi yakınında geçirdiği helikopter kazası sonucunda yaşamını yitirdi.

Evli ve iki çocuk babası olan Musin Yazıcıoğlu'nun şerefli anısının yaşatılmasını teminen, İlçemiz Sırabademler Mahallesi'nde Menekşe Parkı olarak isimlendirilen parka anılan kişinin isminin verilmesi hususunda gerekli meclis kararı alınmasını müsaadelerinize arz ederim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.