Yazıcıoğlu, Karacabey’i selamladı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Balıkesir İl Kongresi öncesi Karacabey’e uğrayarak halkla selamlaştı.
 Yazıcıoğlu, Karacabey ziyaretinde halkla bütünleşirken, vatandaşın ülke gündemine  dair soruları yanıtladı. Yazıcıoğlu, “Türkiye PKK ile değil, uluslararası güçlerle savaşmaktadır. Kürt benim kardeşim, PKK ortak düşmanımızdır.1,5 yıl önce hükümet yetkililerine terör ve ekonomik meselelerin çözümü konusunda bir rapor sunduk. Terörle mücadele konusunda, bölgede karakol uygulamasından vazgeçilerek özel harekât timlerinin görevlendirilmesi gerekir.
Geçen gün yapılan terör zirvesinde; polis teşkilatının özel timinin bölgede görevlendirilmesini, TSK’nin da özellikle sınırda ve sınır ötesi takiplerde teröristlerle özel eğitilmiş timlerle mücadele etmesi benimsendi.
         Siyaset öngörü, doğru karar verme, ortada tehlike yokken tedbir alma sanatıdır. Siyaset, şehit cenazelerinin ardından ağıt yakmak, ‘Kanı yerde kalmayacak’ demek değildir. Terörle ilgili ciddi tedbirler alınmalıdır.
            Uluslararası güçler İran için ”PEJAK”ı, bölgede huzursuzluk çıkarsın diye El Kaide’yi, Taliban’ı destekliyor.  PKK’ya da kol kanat geriyor. Biz PKK ile değil uluslararası güçlerle savaşıyoruz. Türkiye’nin 1946’da yapılan bir anlaşmaya göre, teröristleri sınır sonrası 75 kilometre takip etme, terörden kaynaklanan zararları için de tazminat isteme hakkı var. Türkiye bu anlaşmadan doğan haklarını kullanmalı. Türkiye’de Türk-Kürt sorunu yok. Türkler ve Kürtler, etle tırnak, ruh ve beden gibidir. Kanımız, terimiz, soyumuz, kız alıp vermekle karışmıştır. Kürt benim kardeşim, PKK ortak düşmanımızdır. Bölgenin eğitim, sağlık ve diğer sosyal alanda geri kalmasında en önemli etken olan PKK, kesinlikle Kürtlerin temsilcisi olamaz. Terör sadece o bölgede değil, İstanbul’da, Ankara’da ve diğer illerde de var. Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh tüm yurttur.’ Biz OHAL uygulamasını uygun bulmuyoruz” dedi.
             Karacabey İlçe Başkanı Cengiz Efe, Genel Başkanları ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun hafta sonu ilçeyi ziyaretinin çok olumlu geçtiğini belirtti.
Efe, Yazıcıoğlu’nun yoğun gündemine karşın Karacabey’i ziyaret etmesinin BBP’lileri onurlandırdığına dikkat çekti. Efe, “Genel Başkanımız Yazıcıoğlu, Bursa İl Teşkilatını ziyaret ederek Balıkesir İl Kongresine katılmak üzere buradan hareket etti. Karacabey İlçe Teşkilatı olarak genel başkanımızı saat 12.30’da SÜTAŞ Tesisleri önünde karşıladık. Programının yoğunluğuna karşın, Karacabey’i ziyaret teklifimizi kırmayarak şehir turu yaptı. Karacabey halkını selamladı. Halkta, Yazıcıoğlu’na büyük ilgi ve sevgi gösterisinde bulundu” dedi.
Efe, daha sonra Balıkesir İl Kongresine katılmak üzere, Genel Başkan Yazıoğlu ile bu ile hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.