Yayaları sevindiren uygulama

Karacabey Belediyesi, “Yaya kaldırımlarının işgalleri” ile ilgili yaptığımız suç duyurusundan sonra harekete geçti.
Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklardaki yayalara ait kaldırımları babalarının çiftliği gibi kullanarak yürünmez hale getiren esnaflara ceza yağdırmaya başladı.
08 Kasım 2016 tarihinde yayımladığımız “Yaya kaldırımı görebiliyor musunuz?” başlıklı haberimizi dikkate alan Belediye Zabıta ekiplerinin, kaldırımlardaki geçişi engelleyecek şekilde işgal eden işyerlerine yönelik denetimleri, yayaları sevindirdi.
Kaldırım işgalini önlemek için çalışmaları yoğunlaştıran zabıta ekipleri esnafları tek tek dolaşıyor ve dışarıda bulunan eşyaların içeriye alınması için işyeri sahiplerini uyarıyor. Zabıtanın uyarılarına uymayan esnaflara ise yasal işlem yapılıyor.
Zabıta ekipleri, yaya kaldırımlarını işgal edenlere bundan sonra göz açtırılmayacağını belirtirken, bu konuda esnaflardan daha anlayışlı olmalarını istedi.
Kaldırımların yaya geçişi için kullanılması gerektiğini dile getiren zabıta ekipleri, işgaller konusunda uzun süredir yoğun şikâyet aldıklarına dikkat çekti.
Kaldırımları yayaların kullanması gerektiğini ileri süren zabıta ekipleri, “İşgaller haklı olarak şikâyet konusu oldu. Yaya kaldırımlarının geçilmez yapılması suçtur. Bu yüzden anayoldan yürümek zorunda kalan ve can güvenliği sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın haklı şikâyetlerini değerlendiriyoruz. Esnafımıza gerekli uyarıları yaptık. Bu konuda anlayış bekliyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayan esnaflarımıza yasal işlem yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
Uyarılara kulak asmayan bir çok esnafa ait kaldırımlardaki gereksiz eşyalar ile anayoldaki araç parklarını engelleyen tahta, saksı, sandalye ve duba gibi malzemeler zabıta ekiplerince bulundukları yerlerden kaldırıldı.
Kaldırımları işgal edenlere 250 ile 391 lira para cezası kesildiği hatırlatıldı.
Belediye’nin, yaya kaldırımları ve anayola sarkan işgaller konusundaki uygulamalarından çok memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar, zabıtanın denetimlere ara vermemesini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.