Yaya kaldırımlarında İşgal sürüyor

Öğrenciler, bazı esnafın keyfi uygulamalarından rahatsız olduklarını dile getirdi.
Yaya kaldırımları gündemden düşmüyor! Karacabey’in cadde ve sokaklarındaki yaya kaldırımları işgali öğrencileri çileden çıkardı.
Karacabey’de yıllardır kanayan bir yara durumuna gelen yaya kaldırımlarının işgalden kurtarılması için imza toplamaya başlayan öğrenciler, Belediye Başkanı Ergün Koç’tan yardım istedi.
Yaya kaldırımlarının yayalara ait olduğu yasalarla belirlenmiş olmasına karşın, şehir içindeki düzensizliğe anlam veremediklerini dile getiren Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri Beste Ergüven ile Gülsevgi Kabak, Karacabey caddelerindeki sorumsuzluğu çağdaş kentleşme ile bağdaştıramadıklarını söyledi. İmza kampanyasına birçok esnafın da severek katıldığını dile getiren Ergüven ve Kabak toplanan dilekçeleri önümüzdeki hafta içinde Belediye Başkanı Ergün Koç’a vereceklerini belirtti.
Yaya kaldırımlarındaki işgallerden özellikle öğrencilerin çok etkilendiğini dikkat çeken Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, “Şehir içindeki trafik rezaleti yetmiyormuş gibi bir de yayalara ait alanları kullanamaz olduk.
Yollarda yürürken “Ne zaman trafik kazasıyla karşılaşacağız” korkusu yaşıyoruz. Çok tedirgin oluyoruz. Belediye Başkanımızdan bu konuya çözüm getirmesini bekliyoruz.”diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.