Pancar üreticisi kooperatifin korumasında

Balıkesir ve Bursa Pancar Üreticileri Kooperatifi Başkanlığı’na yeniden seçilen Hasan Karahasanoğlu, satışlarda KDV’yi kaldırdıklarını duyurdu:
Pancar üreticisi kooperatifin korumasında
*Türkiye’nin en güçlü kooperatifi olan ve dönem kârında Türkiye birinciliğini elde eden S.S. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi, hükümetten hiçbir destek almadan kendi yağıyla kavruluyor.
Yeniden göreve seçilen Başkan Hasan Karahasanoğlu, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.
S.S. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Susurluk Şeker Fabrikası Tesisleri’nde 54. olağan genel kurulunu yaptı. 2 bin üyenin katıldığı genel kurulda başkanlığa yeniden Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu seçildi.
Karahasanoğlu Başkanlığındaki yönetimde Hüseyin Danç, Celal Bangür, Ramazan Ülker ve Veli Alan yer aldı. Başkan Hasan Karahasanoğlu üyelere yirmi milyon metre damlama sulama sistemi kurarak bir rekora imza attıklarını ifade etti.
Karahasanoğlu “Kooperatifimiz elli üç milyon YTL. Öz kaynağı ile Türkiye’nin en güçlü kooperatiflerinden biridir. Görevde olduğumuz 4 yıllık süre içerisinde hizmetlerimizi aksatmadan sürdürürken Karacabey’de ki Zirai Donatım Kurumu’nun depolarını aldık. Yine Karacabey’de 600 m2 alanda depolarıyla birlikte satış mağazası açtık. Ticaret Borsası karşısında dört buçuk dönüm yer ve 750 m2 depo olarak şube açtık. Bigadiç ve Altınova ilçelerinde iki yeni şube açtık. Susurluk Okçugöl’de ki Şeker Fabrikası’na ait 38 dönüm Kantar Tesisleri’ni aldık” dedi. Karahasanoğlu ayrıca kısa zaman içerisinde mısır, hububat alım ve kurtarma tesisleri ile ilgili depolar yapacaklarını söyleyerek, “Kooperatifimiz kuruluşundan bugüne kadar geçen elli dört yıllık süre içinde devletten ve herhangi bir kuruluştan destek almadan ortaklarımızın hizmetinde olmuştur. Hizmetler artarak devam edecektir. 2006 faaliyet yılında kısıtlı imkânlarımıza karşın üyelerimize kırk bir bin ton kimyevi gübre, yirmi altı bin ton hayvan yemi, iki bin iki yüz elli ton tohum ve her türlü zirai mücadele ilacı ile tarım alet ve makinalarını düşük faiz ve uygun ödeme koşulları ile dağıttık. Yaptığımız tüm satışlarda peşinat ve KDV’yi kaldırdık ve üyelerimizi tefecilerin elline düşürmekten kurtardık” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.