Yaşlılarımıza sahip çıkmalıyız

Yaşlılara her zaman değer verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız, ”Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan anne-babalarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizlerin öncelikli görevleri arasındadır.
    Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Yaşlılık dönemi de itibar gerektirmektedir. Yaşlandıklarında ana-babaya karşı hassas davranılması, onları gücendirecek, incitecek davranışlardan uzak durulması, şefkatle yaklaşılmasının hem Kur’an-ı Kerim’in, hem de Hz. Peygamber’in önemli emir ve tavsiyelerinden biridir” diye konuştu.
    Konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulduğunu ifade eden Gürsoy Yıldız, “Rabbimiz, kendisinden başkasına asla ibâdet etmememizi, ana-babaya iyi davranmamamızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi bizim yanımızda ihtiyarlık çağına ulaşırsa, onlara asla “öf” bile dememeli, azarlamamalı, tatlı ve güzel sözler söylemeliyiz.
    Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indirmeli ve: ‘Rabbim!, Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı’ şeklinde dua etmeliyiz.
    Bu duygularla Saadet Partisi İlçe Başkanlığı olarak tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygıyla ellerinden öpüyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.