Yarın birleşiyorlar!

DP ile ANAP’ta heyecan dorukta:
Karacabey’de olduğu gibi ülke siyasetini de yakından ilgilendiren, Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin birleşmesinde gözler,  yarın  Ankara Atatürk Spor Salonu’ndaki, büyük kongreye çevrildi.
            Karacabey Ulu Camii önünden yarın akşam saat 22.30’de Ankara’ya 2 otobüs kaldırılacağı duyuruldu. Birleşme heyecanı tüm hızıyla sürerken, büyük kongrede yaşanacak tarihi bütünleşmede Karacabey’den DP adına Mustafa Çırpan ve Zeki Gülan ile ANAP’tan Feti Toprak ve Şaban Önen oy kullanacak.
            Aynı salonda yapılacak iki kongreden ilkini Anavatan Partisi gerçekleştirecek.
ANAP’ın 10. Olağan Kongresi’nde Demokrat Parti ile birleşmesinin onaylanmasının ardından, Demokrat Partili delegeler salonda yerlerini alacak ve partinin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Anavatan Partisi ile birleşmenin kabulünü onaylayacak.
            Bunu tarihi birlikteliğin ilk yönetim kurulu, Genel İdare Kurulu’nun (GİK) oluşturulması izleyecek. Birleşmenin ilk Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk olurken, Genel İdare Kurulu’nda her ilin temsil edileceği düşünülerek, yaklaşık 80 yöneticinin GİK’te yer alacağı belirtildi. Yönetim listesinde illerin de eşit biçimde temsil edileceği ve merkez sağda yaşanacak bu birleşmenin ardından Demokrat Parti’nin Anavatan Partisi Genel Merkezi’nde faaliyetlerini yürüteceği açıklandı.
Merkez sağda yeni bir sinerji
            Birleşme rüzgarını Türkiye’de en heyecanlı yaşayan ilçelerden biri olan Karacabey’de, Demokrat Parti ve Anavatan’ın ilçe yönetiminde yüzler gülüyor. 26 yıl sonra gelen birleşme sevincinin ilçedeki siyaset arenasında güçlü bir sinerji yayacağı ileri sürülüyor.
            DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ile ANAP İlçe Başkanı Mustafa Hari, Karacabey’de başlatılan birleşme sürecinde, her kesimden kendilerine destek gelmesinin oldukça sevindirici olduğunu belirttiler. Hari ve Köfteci, yaptıkları ortak açıklamada “Merkez sağın gerçek sahipleri tek vücut olarak güçlü kadrolarıyla dönüyor” dedi.
Ülkede çeşitli açılım politikalarıyla ve bazı belge tartışmalarıyla aslında birçok gerçeğin perdelendiğini, işsizlik ve hayat pahalılığının yanı sıra bazı kaosların da gündemden düşürülmeye çalışıldığını savunan Köfteci ve Hari, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:
            “Türkiye’ye huzur geliyor, huzur ve ekonomik kalkınmanın ateşleneceği ve iktidar olmayı bilen dürüst, çalışkan, üretken kadrolar geliyor. Açılımsa dokunulmazlık açılımını konuşalım. İşsizlik açılımını konuşalım. Kapanan dükkanları, yanlış tarım politikalarıyla yıkılan çiftçilerimizi, yoksullaşan orta sınıfı ve geçinemiyoruz diye feryat eden emeklilerin derdini konuşalım. İnsanlarımızın baskılardan ürktüğü, korkutulduğu ve sindirildiği bir iktidar politikasını sevmiyoruz. İnsanlarımızın kamplara bölünmediği, tam tersine milletçe sevgi ve kardeşlik bağlarıyla tek yürek halinde kenetlendiği bir Türkiye için geliyoruz. Hak ve adaletin, ekonomide reel kalkınmanın, yıkılan gönüllerin onarılması, kapanan işyerlerinin yeniden açılması için geliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.