“Yaprak Dökümü” operasyonundan 36 tahliye

Karacabey, Mustafake-malpaşa ve Bursa’da ağır tonajlı kamyonlara rüşvet karşılığı ceza kesmediği öne sürülen 20 trafik polisi, 4 trafik jandarması ile rüşvet verdiği öne sürülen 12 kişi ilk duruşmada tahliye oldu.
Organize Polisi’nin 4 ay önce gerçekleştirdiği ‘Yaprak Dökümü 16’ adlı operasyonla ilgili 36’sı tutuklu toplam 86 kişinin yargılanmasına başlandı. 2 gün süren davanın ardından mahkeme suç vasfının değişme ihtimaline karşılık tutuklu sanıkların hepsinin tahliyesine karar verdi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “görevli memurun resmi belgede sahteciliği”, “rüşvet almak ve vermek”, “suç işlemek için örgüt kurmak” suçlarından haklarında toplam bin 351 yıla kadar hapisleri talep edilen 86 kişiden ilk duruşmaya tutuklu olan 36’sı çağırıldı. Polisin 6 aylık takibi sonucunda gerçekleştirdiği “Yaprak Dökümü 16 adlı” operasyonu kapsamında yüksek tonajlı kamyonlara rüşvet karşılığı göz yumdukları iddia edilen 4’ü jandarma, 20’si polis, 12’si de şirket sahibi ve kamyon sürücüsü toplam 36 tutuklu sanık dün ilk kez hakim karşısına çıktı. 3 aydır tutuklu olan yakınlarını görebilmek için duruşma salonuna akın eden vatandaşlara, oturacak yer kalmadı. Sanık ve müdahil vekili olarak 30 avukatın hazır bulunduğu dava dünde sürdü.
Mahkeme tutuksuz yargılanan 40 sanığı dinledi. Haklarındaki iddiaları yalanlan sanıklar suçsuz olduklarını söylerlerken, avukatları ise müvekkillerinin beraatlarını talep etti. Mahkeme, kararını açıkladı. Suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulunduran mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Özgürlük kararı sanık ve yakınlarını sevince boğdu. Birbirlerine sarılarak kararı kutlayan yakınları adliyeyi alkışlarla inletti.
Duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.