Koç’tan yerel basına destek

Kamu İhale Kanunu’nda yapılan değişiklik sonucunda, kamu ilanlarının özellikle yerel basında yayınlanmasının engellenmesine tepkiler sürüyor.
Belediye Başkanı Ergün Koç, resmi ilan bedeli almadan yerel basının yaşayamayacağını belirterek ,”yerel basına elektronik ortamda ekonomik darbe vuruldu.”ifadesini kullandı. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde yerel basını uçurumun kenarına getirenlerin demokratlığının tartışılacak hale geleceğini kaydeden Koç,”ABD’yi örnek alan bazı çevrelerin, ABD anayasasında basın hürriyetinin kısıtlanamayacağı hükmünün yer aldığını unutmamaları gerekir” diye konuştu.
İşini dürüst, tarafsız, entrikalardan uzak yerine getiren ve yıkıcı olmadan, yapıcı eleştirilerle yol gösteren yerel basının, Türkiye demokrasisine ve cumhuriyete büyük katkı sağladığını vurgulayan Belediye Başkanı Ergün Koç, son uygulamalarla susturulma noktasına gelen yerel basına destek verdi. Koç, “Türkiye’mizde sadece biz konuşacağız, sizler susmak zorundasınız; anlamına gelen her uygulama yanlıştır, antidemokratiktir. Büyük Önder Atatürk, basınımızı milletin ortak sesi olarak nitelendirmiş, basını bir okul, bir rehber görmüştür. Toplum sorunlarını dile getirmek bir dünya gerçeği iken, tarafsız bağımsız, dürüst ve ilkeli yayın yapan yerel basının gelir kaynaklarını yok etmek, ortaya sadece taraflı yayın yapan bir medya çıkması anlamına gelmez mi? Günümüzde ekonomik sıkıntılarla boğuşan yerel basınımız zorlukla ayakta durmaya çalışırken, bu son uygulama ile resmi ilan geliri kesilen yerel basın kuruluşları kapılarını kilit vurmak zorunda kalacaktır. Türkiye’de demokrasiyi rayında yürütmek ve halkın sesini duyurmak amacıyla yerel basına güçlü destek verilmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.