Yanlış hesap, Valilik’ten döndü!

Başkan Ali Özkan, önceki dönemden kalan yanlış borçlanmayı tespit ederek, Belediye’yi 633 bin 442 TL zarardan kurtardıklarını açıkladı.

Karacabey Belediye Başkan Ali Özkan, yerel seçimlerden önce Büyükşehir’e devri yapılan mallarla ilgili önceki yönetiminden kalan yanlış borçlanmaya müdahale ettiklerini ve 633 bin 442 TL’lik borcun Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini açıkladı. Başkan Özkan, “Eğer detaylı bir inceleme sürecinden geçmeseydik, bu para boşu boşuna Belediyemiz kasasından çıkacaktı” dedi.
Büyükşehir yasasıyla birlikte özellikle mahalle statüsüne geçen köylerin her türlü taşınır, taşınmaz malları, personel, hak alacak ve borçları komisyon kararı ile ilgisine göre Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşlar ve ilçe belediyelerine devredildi. Ancak bu durum, önceki Belediye yönetiminin gözünden kaçınca, az kalsın Belediye kasası yarım trilyondan fazla zarara uğratacaktı.
Seçimlerden öncesinden Belediye’de gözüken bu borç aslında bir prosedür hatasından ibaret olmasına rağmen, bu zamana kadar fark edilmemişti. Başkan Ali Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimizde bu hatayı tespit ettik. Hatanın düzeltilmesi için Bursa Valiliği’ne yazılı olarak başvurduk. Ardından başvurumuzun takipçisi olduk. Bursa Valiliği’nin ‘Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun almış olduğu karar ile Belediyemiz üzerinden bu yük kaldırıldı ve net olarak 633 bin 442 TL Büyükşehir’e aktarıldı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.