Yalçın’dan, “Balyoz Planı” yorumu

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “Balyoz Planı” davası kararlarına ilişkin, “Mahkeme kararını verdi ve artık Yargıtay süreci başladı. Kimse hapse girdi diye sevinmiyorum ama bu ülkede her 10 yılda bir milletin gözü açılmasın diye kafalarına balyozu indirirlerdi. Artık buna kimse cesaret edemeyecek” dedi.

Yalçın, Ak Parti Yenişehir İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 30 Eylül'de yapılacak 4. Ak Parti Olağan Büyük Kongresi'nin Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

Yalçın, “Türkiye 11 yıllık yeni bir döneme giriyor. Başbakanımız bununla ilgili olarak kurultayda yapacağı konuşmada Türkiye'nin 11 yıllık hedeflerini büyük bir deklarasyon ile halkımıza duyuracak. Türk tarihi için çok önemli bir kurultay yaşayacağız” dedi.

“Balyoz Planı” davasında verilen kararları da değerlendiren Yalçın, mahkemenin verdiği karar ile Yargıtay sürecinin başladığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu konu son derece önemlidir. Kimse hapse girdi diye sevinmiyorum. Ama bu ülkede her 10 yılda bir milletin gözü açılmasın diye kafalarına balyozu indirirlerdi. Artık buna kimse cesaret edemeyecek. Bu tehlike ortadan kalkmıştır.”

Karacabey önceliğimiz

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de TSE tarafından yapılması planlanan Otomotiv Test Merkezi için bütün Bursa milletvekillerinin önceliğinin Karacabey olduğunu ifade etti.

Şahin, söz konusu tesisin Karacabey'de bulunan TİGEM arazisine yapılmasını arzuladıklarını ancak burada bir sorun çıkması halinde alternatif olarak Yenişehir Çardakköy'deki Hazine arazisini önereceklerini söyledi.

Toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Ak Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı, İsmail Aydın, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su ve Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.