Yalan makinesi, yalan üretir!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un, “CHP ve MHP hizmeti engelledi” şeklinde demeç vermesine CHP Meclis üyelerinden büyük tepki geldi.
CHP'li Belediye Meclis üyeleri, hizmeti 9 yıldır aklına getirmeyenlerin şimdi suçluluk içinde verdikleri beyanatlarla günah çıkarmaya kalktıklarını ileri sürdü.
Belediye Başkanı'nın, “Çabuk hırsız ev sahibini şaşırtırmış” rolüne soyunduğunu dile getiren CHP'li Meclis üyelerinin yazılı açıklamasında, “Borçlanma kredisine onay verilmemesi”nin nedenleri yer alıyor.
CHP'li meclis üyelerinin yazılı açıklaması aynen şöyle: “Karacabey'in en büyük şanssızlığı Belediye'yi dokuz yıldır tutarsız birinin yönetmesidir. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söyleyen, söylediği yalanlara kendisi de inanan birinin, “Köylere hizmeti CHP ve MHP engelledi” sözlerine kargalar bile güler.
Samimiyetsiz başkan, 31 Aralık 2012 Pazartesi günü CHP, MHP ve Saadet Partisi ilçe başkanlarına, “Ben bir hesap yaptım, 7,5 milyon TL ile Panayır yerine park yapacağım. Arıtma Tesisi'ne de 5,5 ile 7,5 milyon TL arası para lazım. Okullar bölgesine 1,5 milyon TL'ye spor tesisi, köylere de halı sahalar, yollar yapacağım. Toplam 20 milyon TL civarında para lazım. Bunun 17 milyon TL'sini bütçeden karşılayabiliyorum. 3 milyon TL eksiğim kalıyor. Bunu da kredi kullanacağım, bana destek verin. Destek verin ki, AKP'ye karşı seçim döneminde köylerden daha rahat oy toplarsınız” diye konuştu.
Parti başkanlarına söylediğinde samimi olduğunu varsayalım. 20 milyon TL yatırım yapmasan olmuyor mu? Panayır yerine 7,5 milyon TL harcayarak park yapmayıver, geriye kalan bütün yatırımlara para fazlası ile yetiyor.
Belediye Başkanı çocuk mu kandırmaya çalışıyor? Karacabey Belediyesinin bütçesi yıllık 45 milyon TL'nin üzerinde. Belediye her ay 2 milyon TL yatırım yapabilecek güçte iken, Karacabey ve köyleri ayda 175 bin TL geri ödemeli, 18 ay vadeli, 3 milyon TL kredi almaya mı kaldı? Bu kredi alınmadığı için hizmet gelmiyorsa vay halimize.
Borçsuz bir belediye devir alanlar, Belediye'yi borç batağına sokamadım diye şekilden şekile giriyor. Karacabey halkına nasıl daha fazla borç faizi ödetirim diye, yanıp tutuşuyor. 9 yılda bu bütçeyle Karacabey'e ikinci bir Karacabey kurulabilirdi. Belediye Başkanı kaldırım taşlarından başka bir şey yapmamış olmanın ezikliği ile muhalefete sataşıp duruyor.
Bir başka konu da, Karacabey Belediyesine ait bütün gayrimenkuller satıldı. Bir tek Esentepe'deki Sağlık Ocağı'nın binası kaldı. Büyükşehir'e bağlanınca o binayı bir daha satamayacak olan Başkan, bu yüzden o binanın satışı ile ilgili muhalefetten destek bekliyor. Orası da Belediye'nin ve Karacabey halkının malı olarak kalsın.
Paranın cambazı olduğunu söyleyenler, sürekli cambazlık düşünüyor.
Sonuç itibariyle, başkanın dokuz senedir aklına gelmeyen köyler, gelecek seçimde belediye için oy kullanacak pozisyona gelince, birden bire değerleniverdi. Ancak vakit az, köy sayısı çok fazla. Muhalefete çamur atmak, hizmet götürmekten daha kolay değil mi?
Şunu da unutmamak gerekir, köylere hizmet edecektim de engelliyorlar deniyorsa, adama bugüne kadar Karacabey'in kaç köyüne gittin diye soracak birileri de çıkar elbet.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.