Karacabey 7 büyüklüğünde depreme hazır olmalıdır!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'u dün ziyaret eden Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Engin Er, Bursa ve Karacabey'in 7 büyüklüğünde bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
    Ziyarete Başkan Engin Er'in yanı sıra, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri İlkay Kartal ve Adnan Kanburoğlu ile Belediye'de yeni göreve başlayan Jeoloji Mühendisi Tuba Çelik ve Jeofizik Mühendisi Seval Aydın da katıldı.
    Bursa ve Karacabey'in Türkiye'deki en aktif deprem kuşağı üzerine yer aldığına dikkat çeken Engin Er, “Bu nedenle 7 şiddetindeki depreme hazırlıklı olmalıyız” uyarısında bulundu.
Deprem öncesi alınacak önlemler konusunda Türkiye'nin yetersiz kaldığını savunan Er, bu konuda Belediyelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Karacabey Belediyesi'nde istihdamı sağlanan Jeoloji ve Jeofizik mühendisleri nedeniyle Başkan Ergün Koç'a teşekkür eden Er, “Bu istihdamın gerçekleşmesi çok önemli bir konudur. Birçok belediyede jeoloji ve jeofizik mühendisi yok. Karacabey Belediyesi'nin bu konuya duyarsız kalmaması memnuniyet verici” dedi.
Engin Er, Bursa Şubesi olarak Karacabey Belediyesi'nde görevli jeoloji ve jeofizik mühendislerini önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan 2 günlük seminere davet etti.
İlçede artan inşaatlarla ilgili zemin vizesi kurulması konusuna dikkat çeken Er, “Bu uygulama inşaatın ham haliyle kontrol edilmesidir. Olası bir depreme dayanıklılığının ölçülmesidir” dedi.
Sondaj yapılmadan önce Belediye'ye bilgi verilmesi gerektiğine dikkat çeken Engin Er, “Bazı yerlerde bir günde beş kez sondaj yapılıyor. Bu olmaz. Kontrol edilmesi gerekir” diye konuştu.
Diğer taraftan bazı belediyelerin fay hatları üzerine inşaatlar yaptığını kaydeden Er, “Bu belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İnsan yaşamı hiçe sayılmaktadır. Şu an bizleri kendileri için engel görenler, bir gün gelecek teşekkür edecekler” dedi.
Depreme hazırlık konusunda Belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Ergün Koç ise, “Teknik konulardan anlamayız. Bu nedenle de Belediye bünyesinde çalışmak üzere bir jeoloji ve bir de jeofizik mühendisine istihdam kapısı açtık. Üzerimize düşen ne görev olursa yapmaya hazırız. Bizim için insanlarımızın güvenliği her şeyden önce gelir. Bundan böyle inşa edilecek binaların bekçiliğini yapacağız. Bu bizlerin insani ve yasal yükümlülüğüdür” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.