YAĞMUR YAŞAMI FELÇ ETTİ!

Karacabey’in 40 yıl önce yapılan alt yapısı tamamen çöktü..

*Çatlak, patlak durumdaki kanalizasyon giderleri bir avuç suyu taşımayacak duruma geldiği için küçücük yağmurda ortalığı sel götürdü.

*Yıllardır aynı sıkıntıyı yaşamaktan bıktıklarını dile getiren vatandaşlar, “Bu utancın ayıbı, son 25-30 yıl içinde görev yapan belediye başkanlarınındır” dedi.

Karacabey’deki kısa süreli yağış kanalizasyon giderlerini taşırınca cadde ve sokaklar yine sular altında kaldı. Çarşamba günü öğle saatlerinde bastıran yağmur yaşamı felç etti. 15 dakika süren yağmur cadde ve sokaklarda 50 santim derinliğinde dere görüntüleri oluşturdu. Şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Tarlasında ürünü bulunan çiftçiler ise bir hayli korktu. Alt yapı yetersizliği bir kez daha ortaya çıkarken, gözler yine Belediyeye çevrildi.

Kırk yıl önce kazılıp, döşenen kanalizasyon giderlerinin hala yenilenmemiş olması, Erol Onur, Ergün Koç ve Ali Özkan dönemlerini hedef tahtası yaptı.

Vatandaşlar, yağıştan dere gibi akan yollarda güçlükle ilerleyebildi. Bazı araçlar yollarda kaldı.

Karacabey’in belediye başkanları çağ atlandığını dile getire dursun, 15 dakikalık yağışla ortaya çıkan fotoğraflar hiç de öyle olmadığını gösteriyor.

Yağmur sırasında bir hayli zor anlar yaşayan vatandaşlar, “Yeter artık. Her yağıştan sonra aynı manzarayı görmekten bunaldık. Ağlanacak halimize gülüyoruz. “Çağ atladık denmesi, vatandasın salak olduğunun düşünülmesidir. İş yapılmıyorsa, hiç olmazsa komik konuşmalar söylenmesin. Dağ gibi sorun cadde sokaklara yayılıyor. Öncelikle bunlara çözüm üretilmelidir. Yağmur sularının uygun bir şekilde kendi yolunda akması sağlanmalıdır.

Karacabey’de sözde sürdürülen alt yapı iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini gazetelerden okuyoruz. Doğrusu, bu çalışmaların nerelerde yapıldığını bizde merak ediyoruz. “Hizmet yağmuru” bu mu? Vatandaş, hizmete değil de, hiç olmazsa yağmurda boğulmaktan kurtarılsın. Sorumluların bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz” diye tepki gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.