Yağmur çiftçiyi vurdu

Karacabey’de günlerdir etkili olan sağanak yağışlar ve fırtına yaşamı olumsuz etkilerken tarım arazilerinde de zararlara yol açtı. Şiddetli yağış dolayısıyla kırsal mahallerde sulama kanalları taştı, tarım arazileri su altında kaldı. Bu durumdan en çok etkilenen çiftçiler oldu.
Şahin Mahallesi’nde 2 bin 500 dekar, Hotanlı ve Karasu Mahalleleri’nde ise bir kısım araziyi su bastı. Yağıştan en çok zarar gören Şahin Mahallesi’nde bin dekar buğday, karnabahar ve ıspanak ekili olan tarlalardaki tüm ürünler sağanakların ardından oluşan taşkınlar nedeniyle helak oldu. Su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Karacabey’de bir hayvan işletmesine ait besi damlarında da su baskını yaşandı.
İlçedeki bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Yaralanan olmazken, herhangi bir hasar da meydana gelmedi. Özellikle geçtiğimiz Salı günü yağmurdan dolayı pazarcı esnafı zor anlar yaşadı. Fırtına ve yağmur sokaktaki vatandaşların şemsiyelerinin parçalanmasına da sebep oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Karacabey’de bugün itibariyle yağmurun yerini parçalı bulutlu havaya bırakacağı, sıcaklığın da 12 derecelere çıkacağı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.