“Biz çocuklarımızın çıkartamadıkları ses olmalıyız!”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, yaptığı yazılı bir açıklama ile çocuk istismarına tepki gösterdi. Birçok çocuğun hayatları boyunca izlerini taşıyacakları travmalar yaşadığına dikkat çeken Başkan Avil, “7-9 yaşlarında iki kardeş cinsel tacize uğruyor, faili öz dedeleri. Türkiye’nin en acı gerçeklerinden olan bu olay sıradan bir “cinsel istismar” vakası olarak kayıtlara geçti.” dedi.
CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, Türkiye’de her parçasında derin yaralar açılan, şiddet mağduru, toplum tarafından unutulmuş, taciz ve istismar mağduru 18 bin 209 çocuk ile 16 yılda istismara uğrayarak doğum yapan 15 yaşından küçük 15 bin çocuğun bulunduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:
“İstismara uğrayıp, işkenceyle öldürülen 8 yaşındaki Eylül, kaçırıldıktan sonra yaşamını yitiren 4 yaşındaki Leyla, komşusu tarafından öldürülen 3 yaşındaki Irmak, diri diri yakılan 6 yaşındaki Gizem ve daha niceleri… Çocuk korktuğu, adalet ise kolladığı için susuyor. Saldırganlar hala “iyi hal” indiriminden, “saygın tutum” gerekçesinden yararlanmaya devam ediyorlar. Cinsel şiddet her gün, her şekilde yeniden üretiliyor. Çocuklarımızın sesini, nefesini, umudunu, geleceğini, neşesini kaybetmediği, onları her türlü şiddetin öznesi olmaktan uzak tutabildiğimiz ve en önemlisi istismarın, tacizin, eşitsizliğin son bulduğu aydınlık yarınlar temenni ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.